Hemmelig million-forlik om epost


Hurtigruten innrømmer underrapportering av epostlisenser. Nå har de inngått hemmelig forlik med Symfoni Software. Det er Teknisk Ukeblad som skriver dette på sine nettsider i dag.

Den juridiske drakampen mellom Hurtigruten ASA og Symfoni Software AS skal ha pågått helt siden i fjor vinter. Bakgrunnen er at Hurtigruten i følge Symfoni har underrapportert antall brukere av deres applikasjon Symfoni eOffice som baserer seg på Lotus Notes. I tillegg har det vært uenighet om antallet brukere av en programvare for dokumenthåndtering.

Symfoni krevde i utgangspunktet en erstatning på 2,7 millioner kroner pluss renter og saksomkostninger. Dette skulle dekke ulovlig bruk av programvaren i to år, men Symfoni hadde mistanke om at misbruket hadde pågått over enda flere år.

Etter å ha hørt Symfonis bevisførsel rådet tingrettsdommeren Hurtigruten til å komme frem til et forlik med programvareselskapet. At Hurtigruten selv adminstrerte programvaren og hadde satt bort driften til en tredjepart, fratok ikke rederiet for ansvar for betaling av vederlag for sin lisensbruk.

Både Symfoni Software og Hurtigruten har lagt lokk på saken etter at man har kommet frem til et forlik, men i følge Teknisk Ukeblad skal rederiet ha betalt et syvsifret beløp til programvareselskapet, noe som sees på som en innrømmelse av lisensmisbruk.