News

IBM kaster ut Internet Explorer


I følge CNN har IBM nå annonsert at de heretter skal benytte Firefox som standard nettleser for alle sine 400.000 ansatte verden over.

Du kan se nyheten på CNN her.

Bob Sutor som er IBM´s sjefs-strateg for åpne standarder kommenterer selskapets bytte av standard nettleser på sin blogg. For nyansatte i IBM betyr dette at de heretter kun får Firefox ferdig installert på sin ThinkPad eller Mac når de begynner første dag på jobb. Andre ansatte som har vært med en stund vil bli sterkt oppfordret til å bytte ut sin gamle Internet Explorer med Firefox. Og så snart de skal bytte ut sin laptop er det altså Firefox som gjelder.

Fra før av har IBM kastet ut Microsoft Office til fordel for sin egen kontorstøtte-suite Lotus Symphony. Denne støtter dokumentformater både fra Microsoft Office, OpenOffice og Adobe Acrobat (PDF). I likhet med Firefox kan også Lotus Symphony kjøres på alle de mest brukte plattformene som Linux, Mac OS og Windows.