Lotus Sametime som hardware og Sparebank1 om Lotus Connections


IBM i Danmark har arrangert sin IBM SoftwareDay med stor suksess. Ikke bare holdt norske Sparebank1 et meget populært foredrag om sosiale medier, men her viste IBM blant annet frem en nyvvinning jeg faktisk ikke ante noe om!

De danske Lotus-folkene kunne vise frem Lotus Sametime in a Box! Ferdig installert som en hardware man bare plugger inn i sitt blade-rack! Spør du meg er dette en kjempenyhet der man ser den perfekte symbiosen mellom “jern og metall” og “bløtvare”. Dette er nettopp en av de store fordelene IBM har fremfor andre leverandører som enten steller med maskinvare eller kun med programvare.

Lotus Connections i Sparebank1
Når det gjelder Sparebank1´s foredrag om sosiale medier så var det bankens informasjonsdirektør Christian Brosstad som holdt denne. Han har opparbeidet seg et nordisk ry som en sosiale-medier-guru av rang og har nok sikkert kommet ut av tellingen over hvor mange foredrag han har holdt rundt om. Men det er sikkert hundrevis – og alltid svært morsomme og inspirerende.

Tidligere har Brosstad mest snakket om sosiale medier slik forbrukerne kjenner dem, og slik bedrifter og organisasjoner kan utnytte dem i sin samfunnskontakt. Men nå snakker han også om bruken av profesjonelle sosiale verktøy innenfor bedriftens vegger og brannmurer. Slike Web 2.0 baserte verktøy for profesjonell bruk (også kalt Enterprise 2.0) er jo som kjent også i bruk både i Sparebank1 og hos andre store aktører i den finansielle verden.

Christian Brosstad har lagt ut en ny presentasjon på SlideShare og blar du et stykke ut i presentasjonen vil du dra umiskjennelig kjensel på Lotus Connections som har utviklet seg til å bli det mange kaller “The Industry Standard Social Collaboration Tool for Professionals”.

Se Christian Brosstad´s presentasjon her: