Mange spennende nyheter i vente fra Lotus


Mandag denne uken var Lotus-entusiaster samlet i New York City til medlemsmøte i TriState Lotus User Group. Og for den som fulgte med fra dette møtet i de sosiale mediene var det mange varslede nyheter og lekkasjer å hente.

Her er noen av dem:

 • Lotus Notes og Domino versjon 8.5.3 kan forventes å komme i andre kvartal 2011. Dette vil bli en vedlikeholdsutgave med en håndfull nye funksjoner og oppdateringer. Man kan forvente oppdateringer både for Domino Designer for Eclipse og X-Pages.
 • Lotus Notes og Domino 8.5.4 forventes å komme ved slutten av 2011.
 • Det er planlagt å utgi kvartalsvise fixpacks både for 8.5.2 og 8.5.3.
 • Det vil bli muligheter for clustering i Domino Express “en gang i fremtiden”. IBM skal ha innsett behovet for dette og skal ha forpliktet seg til å levere dette, i følge de sosiale mediene. Det antas at dette kanskje kan bli annonsert under Lotusphere 2011, men her er ingenting offisielt fra IBM ennå.
 • Blackberry Enterprise Server Express for Domino er på trappene, men er foreløpig kun i beta.
 • LotusLive Notes vil få en rekke nye funksjoner i den “nær fremtid”:
  • Disaster Recovery støtte
  • Blackberry BES støtte
  • Skreddersydd antispam-kontroll
  • Traveler kommer med Android støtte
 • LotusLive Notes vil også få en del nye funksjoner i den “ikke fullt så nære fremtid”:
  • Flere rapport-verktøy reporting tools
  • Tilstedeværelse integrert i LotusLive Notes fra LotusLive Sametime
 • Lotus Symphony 3 skal være klar i endelig utgave i løpet av oktober 2010. For tiden er den kun i beta 4.

Ved møtet i TriState Lotus User Group demonstrerte IBM for første gang sin løsning for regneark, presentasjoner og dokumentbehandling i nettskyen. Med andre ord en kontorstøttepakke som du ikke behøver å laste ned til din maskin og med profesjonelle muligheter du neppe finner hos Google.

Project Concorde
Foreløpig går denne løsningen under betegnelsen IBM Project Concord. Den første utgaven vil bli gjort tilgjengelig for brukere av LotusLive gjennom “lekerommet” LotusLive Labs. Det er foreløpig ikke annonsert hvordan denne løsningen vil bli pakketert og priset.

Project Vulcan
Deltakerne fikk også et innblikk i status for IBM Project Vulcan og hvordan denne løsningen vil påvirke IBM´s produktportefølje. Observatører betegner imidlertid Vulcan mer som en stil, et brukergrensesnitt og et kryssprodukt, enn som en ren applikasjon.

Project Vulcan er bygget på toppen av One UI Version 3 som vi først vil få se på LotusLive, i følge observatørene. Vulcan vil samle alle funksjoner (applikasjoner) i en ny “Share Box”. På mange måter som på toppen av en Facebook-side, vil du her kunne sende epost, poste et blogginnlegg, skape en oppgave og mye annet. Man kan se for seg at Vulcan vil integrere en rekke andre verktøy som f.eks. Lotus Notes, Lotus Connections, Lotus Quickr, LotusLive og andre produkter

Man vil også kunne plugge inn andre egenutviklede applikasjoner.

Flere av deltakerne på TriState Lotus User Group mener at de i Project Vulcan ser konturene av IBM Lotus Notes & Domino Next! At dette er den nye Notes! Flere regner med at dette muligens vil være en av de store nyhetene på Lotusphere 2011!

NB! Innholdet i denne artikkelen bygger på eksterne kilder utenfor IBM. Jeg minner på forbeholdene til denne bloggen: – Innholdet på denne bloggen er mitt eget og representerer ikke nødvendigvis min arbeidsgivers posisjoner, strategier eller synspunkter.