News

Microsoft retter flere kritiske feil i Office-pakken


Tirsdag sendte Microsoft igjen ut en pakke i en uendelig lang rekke med sikkerhetsoppdateringer.

Nå er Microsoft-brukere vant med månedlige utsendelser av lappesaker. Men det var ikke rent få plasterlapper som fulgte med denne gangen. Dette i følge deres egne TechEd-sider.

Denne gangen annonserte man hele 11 feil i MS Word og 13 feil i MS Excel og også Macintosh-brukere ble påvirket denne gangen. De påvirkede Mac-produktene er Office 2004, Office 2008 og Open XML File Format Converter til Mac. Denne gjør det mulig for brukerne å åpne filer, som er laget i Office 2008 eller tidligere versjoner.

De av oss som unngår å bruke penger på å kjøpe programvare som vi ellers kan få gratis fra andre leverandører (og likevel unngå piratutgaver) har en stor fordel:

Vi har ihvertfall ikke betalt i dyre dommer for alle feilene som følger med på kjøpet!

7 thoughts on “Microsoft retter flere kritiske feil i Office-pakken

 1. Synes dette blir vel mye propaganda! IBM Domino har også feil og her er det også kunder som betaler.

  Verden er ikke Svart/Hvit. Vi som liker Notes/Domino produktene må også respektere andre. Akkurat slik som at vi kan kreve at andre repsekter oss.

  Like

  1. Helt enig!

   Ikke ofte jeg kommenterer på innlegg, men dette blir for dumt!
   OpenOffice/Sypmhony i forhold til Office er som MS Paint til Photoshop. Voks opp!

   Like

   1. Vel, vel. Sammeligningen mellom MS Paint og Photoshop er litt fornøyelig. Det beste produktet her er jo utvilsomt Photoshop, ikke sant?

    Forøvrig, hva skal jeg med MS Office dersom Lotus Symphony er mer enn godt nok til mitt bruk, og attpåtil gratis? Er vi så sikre på at alle som bruker MS Office virkelig har bruk for MS Office og ikke kunnet klare seg med f.eks. Open Office eller Lotus Symphony? Jeg kjenner til flere bedrifter og organisasjoner som reduserer antall MS Office lisenser til store grupper av brukere. Disse fases over til andre gratis produkter. Her er 80/20-regelen ofte anvendt.

    Jeg tror vel også at en såpass stor organisasjon som f.eks. IBM, som nå har faset ut MS Office for sine 400.000 brukere, vet hva de driver med, og synes Lotus Symphony gjør like bra nytte for deres bruk, som MS Office har gjort det. Eller?

    Når det gjelder din oppfordring om å vokse opp; Vel, vel – jeg har da fylt 60 og regner med at det er voksent nok, eller?

    Ha en fortsatt god dag!

    Like

   2. Igjen. Verden er ikke svart/hvit..

    Det er problemene i diskusjonene. Microsoft er ikke verdens verste produkt. Lotus er ikke verdens beste. Sannhenten er midt i mellom (eller kankse litt nærmere lotus 🙂 ).

    Dette burde både Svein og Arne ta inn over seg.

    Ja. IBM Domino ha også alvorlige feil som retttes opp med FixPack og av og til FixPack tl Fixpacken.
    Dette gjelder også Microsoft, Adobe, Google etc etc.

    Synes at bør holde seg for god til å rakke ned på Microsoft på enhver anledning. Det handler om respekt ovenfor konkurrenter. Respekter dine konkurrenter så forstår en bedre hvorfor noen velger Microsoft produkter

    Like

    1. Ingenting av dette endrer det faktum at Microsoft har sendt ut fixpacks på nye sikkerhetshull. Det kan ikke være nedrakking på Microsoft å skrive dette på bloggen så lenge Microsoft selv annonserer dette og det nevnes i alle andre medier.

     Og jeg mener nå fremdeles at det er mer irriterende å oppleve feil i noe jeg har betalt for enn noe jeg har fått gratis.

     Og jeg mener fremdeles det er bedre med produkter jeg kan benytte på flere OS-plattformer og som baserer seg på åpne standarder. Sånn at jeg slipper å binde meg til en eneste leverandør.

     Og så lenge det er verifiserbare fakta jeg presenterer om f.eks. Microsoft så må det være lov å skrive det også selv om det er en konkurrent.

     Om noen av mine lesere tror at jeg er nøytral i mine kommentarer, eller mener at jeg bør være det, så tar de feil. Dette er en blogg, ikke en avis.

     Men dere er alle sammen hjertelig velkomne til å mene noe helt annet enn meg i disse spaltene. Skulle bare mangle. Jeg ser jo at dere har synspunkter og bestemte meninger. Rekk opp hånda den som kan si han eller hun er 100% objektiv og nøytral…

     Like

 2. Vel, vel. Nå har ikke jeg skrevet et pip om Lotus Notes og Domino i akkurat denne artikkelen. Det jeg skrev om var MS Office og det er noe helt annet. Og poenget var at jeg benytter gratis programvare privat, der det er mulig. Og da er det ikke så bittert å ha betalt masse penger for noe man plutselig oppdager har masse feil og sikkerhetshull.

  Og man kommer vel heller ikke unna det faktum at Microsoft faktisk slipper nye sikkerhetsoppdatering hver eneste måned. Opplever du det med andre produkter?

  – arne

  Like

 3. Bare for å nevne: fikslisten til Domino 8.5.2 finner du her:

  http://www-10.lotus.com/ldd/r5fixlist.nsf/0/af36678d60bd74288525778400534d7c?OpenDocument

  Notes/Domino 8.5.2 contains fixes for approximately 1700 known issues

  For de av oss som driver med utvikling av software til daglig, så er bugs/issues en del av den daglige driften. Ofte så “shipper” man et produkt med kjente feil, både små og mindre små, enten fordi at man ikke har tid til å fikse alt før deadline, eller fordi “enkle” endringer i kodebasen kan medføre tildels store endringer som man trenger å teste mere. Nå driver Microsoft i en helt annen divisjon en meg, men det at et såpass stort og ikke minst gammelt produkt som MS Office “bare” har 24 feil, er i mine øyne positivt.

  Du kan jo forsøke å drifte et produkt på den “andre” siden av gjerdet, f.eks. en Ubuntu Server, og du vil se at det titt og ofte ramler inn både 10-20 feilfikser om gangen. Det positive er jo at nå er produktet du bruker (kanskje) ørlite granne mere stabilt/sikkert 🙂

  Like

Comments are closed.