Manglende respekt for konkurrenter…


Noen av mine lesere påstår at jeg burde utvise mer respekt for mine konkurrenter. Ikke minst burde jeg slutte med det enkelte av dem i eposter mener er “mobbing” av Microsoft.

Og jeg kan godt si det med én gang: Microsoft lager en del god programvare. Og det er mange kunder der ute som sverger til Microsoft. Det har de min respekt for. Greit så langt.

Men jeg har ikke mye til overs for leverandører av noe slag, enten det er Microsoft eller andre, som gjør kundene avhengige av seg fordi de ikke benytter åpne standarder og som gjør at kundene må kjøpe all sin programvare fra en og samme teknologileverandør for å få full nytte av den.

Det er monopolisme. Og det er jeg imot enten det er programvare, alkohol. matvareomsetning eller politikk.

Men så var det dette med at jeg “mobber” Microsoft. Vel, jeg bringer til torgs en del stoff som ikke akkurat slår så pent ut for Microsoft. Kanskje er mine kommentarer farget av mitt ståsted. Det får man i så fall tåle. Klikker man seg inn på denne bloggen så vet man hva man får.

Men bringer jeg fakta, så bringer jeg fakta. Og da som oftest med kildehenvisning, så langt dette er mulig utfra prinsippet om kildebeskyttelse (som er et nedfelt journalistisk prinsipp).

Manglende respekt?
Så var det dette med respekt for konkurrenter da. Hva gjør Microsoft i så måte? La oss se på en video de nettopp har publisert på YouTube:

Hvorfor kommer Microsoft med en slik video som dette? Er det kun for å fremheve fortreffelighetene ved sitt eget betalbare produkt? Eller er det for å rakke ned på OpenOffice? Er dette etisk og fylt av respekt for konkurrenter og bare faktabasert? Eller er dette respektløs mobbing?

Microsoft frykter OpenOffice
Så hva er min mening om dette? Jo, dette er bekreftelsen på at Microsoft faktisk ser på OpenOffice som en reell konkurrent. De opplever problemer med å få markedet til å gjennomføre oppgraderinger til siste betalbare versjon i den takten de ønsker seg og budsjettene krever.

De opplever synkende grad av fornyelse av lisenser på MS Office og de opplever at stadig flere der ute, blant annet flere lands regjeringer og offentlige administrasjoner, tar i bruk gratis programvare som OpenOffice.

Jeg tror nok dette med respekt og eventuell mangel på dette er nokså likt fordelt, er det ikke?

Tagged with: