Byttet fra MS Exchange til Google – nå er han uten epost


Adminstrerende direktør Jens Hørup i det danske IT-selskapet Amplex byttet fra Microsoft Exchange til Google’s betalbare epostløsning for profesjonelle virksomheter. Nå har han vært uten epost i 11 dager.

Det er hele to år siden alle ansatte i Amplex kastet ut Exchange til fordel for Google som har lovet 99,9 % oppetid på sin profesjonelle epostløsning. Riktignok virker eposten til de andre ansatte, men akkurat toppsjefens epost står i stein. Når direktøren ringer til Google support får han bare beskjed om at de aldri før har sette denne feilmeldingen. Og hittil har de ikke klart å fikse problemet som medfører at alle som sender epost til Jens Hørup får eposten i retur.

Ja, ja, sånn kan det gå. Kanskje burde noen i Lotus Danmark ta en prat med Jens Hørby..?

Tagged with: