Ray Ozzie slutter i Microsoft


I går gikk det ut melding om at Ray Ozzie slutter i Microsoft. Den tidligere Lotus-guruen hadde som oppgave å få fart på samhandlingsteknologiene til programvaregiganten.

Spekulasjonene går nå om årsaken til hvorfor en av skaperne av Lotus Notes nå forlater Microsoft. I meldingen fra Steve Ballmer står det ingenting om årsaken til at Ray Ozzie forlater skuta.

Noen av spekulasjonene går på at Ray Ozzie’s visjoner og filosofi rundt moderne digital samhandling ikke var kompatibel med Microsoft’s organisasjon.

Ray Ozzie har vært en av strategene bak Microsoft’s nettskystrategi og var også håndplukket av Bill Gates for oppgaven som sjefsarkitekt. Etter at Bill Gates trakk seg tilbake for å ofre seg for sine verdensomspennende velferdsprosjekter, har det nære samarbeidet mellom Bill og Ray svunnet litt hen.

Ray Ozzie skal ha en glidende overgang på sin vei ut fra Microsoft og skal være rådgiver i en periode fremover.

Spekulasjonene går nå høyt om hvor Ray Ozzie nå tar veien. Et spørsmål som melder seg er om han er på vei hjem til Lotus igjen.

1 Comment

  1. Vet du hva, jeg både håper og tror at IBM har beveget seg videre fra Notes sin “far”. Han har vel ikke akkurat overbevist med nye, innovative løsninger hos MS, og man trenger vel neppe å dra gamle visjoner for Lotus Notes inn i de nye visjonene som nå er i ferd med å realisere seg 🙂

Comments are closed.