Du kan skreddersy utseendet på din Lotus Symphony


Ønsker du at Lotus Symphony skal ha samme grafiske utseende som din bedrift bruker på intranettet og ellers i sitt designprogram? Det er fullt mulig!

Den største forskjellen på IBM Lotus Symphony og Microsoft Office er mulighetene for skreddersøm, integrasjon og spesialdesign. Dette skyldes at Lotus Symphony i motsetning til mer proprietære MS Office, bygger på åpne standarder og et rammeverk basert på Java og Eclipse.

Med en plugin i din Lotus Symphony kan du nå skreddersy din kontorstøttepakke til å få et utseende slik du vil ha det og slik det passer din bedrift´s image- og designprogram.

Du klikker deg inn på siden der du normalt laster ned Lotus Symphony og finner en plugin for dette formålet her. Denne plugin kan du enten laste ned eller ganske enkelt dra og slippe inn i My Widgets i verktøyrammen på høyre side i Lotus Symphony.

Denne “Lotus Symphony Rebranding Plugin” er et eksempel som viser deg hvordan du kan gå frem for å endre utseendet på Lotus Symphony slik at dette blir skreddersydd for den enkelte kunde eller bruker.

Ved hjelp av denne plugin kan du velge mellom flere temaer som f.eks. Lotus Expeditor Theme, Operating System Theme, Chelsea, Natural, Royale og Silvery. Dette gjør du uten å restarte Lotus Symphony.

Brukerne kan også endre en rekke andre elementer:

  • Endre oppstartbildet i BMP-format
  • Endre logo i tittelen/oppgavelinjen, størrelser: 30 x 30 or 16 x 16 Pixels
  • Endre bakgrunnsbildet i GIF-format
  • Endre brandingen på hjemmesiden i GI-format, størrelse: 100 x 40 Pixels
  • Endre applikasjonsnavnet på Lotus Symphony, f.eks. “Mitt Firma Kontorverktøy”

For å vise de nye endringene må man restarte Lotus Symphony.

Navnet på pakken som inneholder plugin er com.ibm.productivity.tools.plugins.rebranding.updatesite.zip. Den inneholder oppdateringspakken som installeres i Lotus Symphony. Som all annen programvare fra Lotus støtter denne plugin både Windows , Linux og Mac. Det kreves at du har Symphony 3.0.

Les mer her!