Mange nye funksjoner i LotusLive


Ta en titt på menyen i min LotusLive. Den har en rekke nye, smarte, funksjoner som gjør meg mer effektiv!

LotusLive er noe av det smarteste jeg noensinne har skaffet meg! Med dette enkle verktøyet, som jeg kun trenger en nettleser for å bruke, kan jeg enkelt dele filer med kunder, holde webmøter, sende epost og en rekke andre smarte ting som gjør meg mer effektiv.

Møter: Her har jeg webmøter med kunder og kolleger i sanntid. Jeg deler presentasjoner eller hele skjermen min med de som deltar. Og alle som deltar kan sende meldinger til hverandre og stille spørmål. Og jeg har et eget digitalt møterom som er bare mitt, hele døgnet.

Hendelser: Her planlegger jeg møter og arrangementer. Bestemmer hvem som skal delta med presentasjoner og hvem som skal få tilgang til møtene. Jeg bestemmer også hvilke data den enkelte deltaker må registrere for å få delta i møtet.

Personer: Her har jeg oversikt over alle mine forbindelser, med all nødvendig kontaktinformasjon. Disse kontaktene kan jeg importere fra andre adressebøker. Og jeg kan knytte kontaktene sammen i nettverk og grupper for enkle utsendelser og møteinnkallinger.

Fellesskap: Her oppretter jeg forskjellige forum for de forskjellige nettverkene mine. Det kan være faglige nettverk og forum eller det kan være sosiale. I disse nettverkene og foraene kan deltakerne dele informasjon og ha diskusjoner rundt temaer og saker som opptar dem.

Aktiviteter: Den gang jeg jobbet i Time Manager lærte jeg at det er ikke tiden man skal planlegge, men aktivitetene man fyller tiden med. Det er aktivitetene som skaper resultatene. Men det gjelder å planlegge godt slik at man jobber effektivt og målbevisst. Her legger jeg opp aktiviteter i forbindelse med f.eks. seminarer og presentasjoner. Delt opp i en arbeidsflyt og med tildeling av oppgaver både til meg selv og andre.

Filer: Her deler jeg filer og dokumenter med andre, både kolleger, kunder og samarbeidspartnere. De kan nå filene enten de er på innsiden eller utsiden av brannmuren. Enten de selv har LotusLive eller ikke. Jeg kan se hvem som har lastet ned filene og hvem som har knyttet kommentarer til dem. Og jeg har full kontroll over versjoner og hvem som har tilgang til dokumentene.

Skjemaer: Her kan jeg lage egne digitale skjemaer for innsamling av informasjon, bestillinger av dokumentasjon, påmeldinger til seminarer og hva det måtte være.

Diagrammer: Bilder forteller mer enn mange ord, sies det. Og grafiske fremstillinger av tall er pedagogiske og lærerike. Med denne funksjonen kan du lage diagrammer av data du henter fra f.eks. regneark. Og disse diagrammene kan du dele med andre på nettet.

Direktemeldinger: Med denne funksjonen kan jeg utveksle krypterte lynmeldinger (chatte) med andre. En superrask måte å kommunisere på som er svært arbeidsbesparende i forhold til vanlig epost.

LotusLive Labs: Her er lekerommet og eksperimentloftet til utviklerne av LotusLive. Her kan jeg teste ut nye ideer og funksjoner de jobber med.

Skype: Selvfølgelig er Skype integrert i LotusLive. Det betyr at jeg kan ringe alle kontaktene mine direkte fra LotusLive, eller utveksle lynmeldinger med dem.

Tungle.me: Med denne integrerte funksjonen kan jeg dele min kalender med alle og enhver uten at de ser det konkrete innholdet i kalenderen min. Det jeg tillater dem er å se når jeg har ledig tid slik at de kan gå inn og booke møter med meg. Dette kan de gjøre uten at de selv har LotusLive eller Tungle. Alt de trenger er en nettleser med internettforbindelse.

Vondle Live: Denne funksjonen gir deg muligheten til å lese nesten ethvert dokument selv om du ikke har den originale programvaren som normalt kreves. Vondle Live støtter mer enn 70 formater, inkludert alle kjente dokument- og regneark-formater. Til og med store dokumenter som .dwg CAD-formater kan vises i løpet av få sekunder. Nå kan du også laste opp store dokumenter til LotusLive og la andre lese dokumentene nesten umiddelbart i et møte ved å bruke Vondle Live.

I tillegg til alle funksjonene ovenfor har jeg nå også LotusLive Notes og LotusLive iNotes. Det betyr at alle de funksjonene som normalt krever at man har en Domino-server stående på datarommet og som krever både ettersyn, vedlikehold, maskinvare og strøm, nå befinner seg ett eller annet sikkert sted ute i nettskyen (les.: en bombesikker bunker langt inne i et fjell ett eller annet sted i verden og med en garantert oppetid på 99,9 prosent).

En ting som er ekstra flott med LotusLive er at det bare er jeg som trenger en lisens (egentlig et abonnement) for å kunne samhandle med omgivelsene mine. Ingen av de som skal delta i et av mine møter eller bli gitt tilgang til en fil fra meg, trenger lisenser. For dem er det gratis!

Jeg elsker LotusLive!