Jeg hater Lotus Notes!


Ja, du har sikkert hørt ovenstående utbrudd fra en eller annen irritert person som sverger på at Lotus er noe gammal dritt som eksisterte i gamle dager. Noe som er utrolig gammaldags og tungvindt.

Men spør vedkommende når han eller hun sist brukte Lotus Notes – og hvilken versjon det var eller er. Spør dem også hvilke funksjoner i Lotus Notes de hater. Spør dem hvilke andre Lotus-produkter de kjenner til. Be dem også beskrive Lotus Notes – hva det er og hva det gjør.

Raskt finner du ut at de ikke har sett Lotus Notes på mange, mange år. De har bare sett en eldgammel klient som f.eks. versjon 4.5. Arbeidsgiveren deres har ikke oppgradert på flere år. De mener at Lotus Notes er et gammeldags epostsystem og ikke noe annet.

Med andre ord: De har ikke peiling. Kunnskapen deres om Lotus-produktene er på nullnivået. De siterer bare det de har hørt fra andre og tror på mytene om at Lotus er noe dølle greier som for lengst er forsvunnet fra markedet.

Enkelte ganger har jeg gjort forsøk på å informere om Lotus-produktene og hva dagens versjon av f.eks. Lotus Notes er. Men da er det som om de stikker fingrene i ørene og ikke vil høre. De vil ikke høre på en annen historie enn den som har befestet seg som en sannhet i hjernen deres.

Det er da du skal dra opp laptoppen og begynne å jobbe på den. Bruke Lotus-produktene slik at de ser deg arbeide med dem. Jeg har mange ganger sittet på en flyplass eller et fly der sidemannen plutselig er blitt oppmerksom på at jeg jobber med en programvare han ikke har sett før. Da benytter jeg sjansen til å vise herlighetene – alle de nytttige plugins – jeg benytter i min Lotus Notes-klient. Gjerne på min Mac Book Air eller iPad for den saks skyld.

I mitt hjerte er jeg evangelist. Og som de fleste andre predikanter er det min oppgave å frelse andre til å se lyset. Til å se at deres hverdag kan bli bedre og mer effektiv ved å ta i bruk moderne samhandlingsverktøy.

Kan du tenke deg å bli en evangelist? Da skal du lære deg å bli en superbruker av Lotus-produktene. Lære deg alle de smarte måtene å jobbe på – bli en skikkelig GTD’er (GTD = Getting Things Done). For bruker du f.eks. Lotus Notes på en smart måte kan du raskt bli mye mer effektiv en alle disse som tror epost er det eneste saliggjørende her i verden.

Lær kollegene dine å ta i bruk nye ting i Lotus Notes. Lær dem å tilpasse arbeidsflaten deres slik de selv ønsker den. Lær dem alle triksene som gjør ting enkle.

Du kan jo f.eks. begynne med å stikke innom denne bloggen med det snedige navnet Lotus Notes is cool. Her finner du mange tips om hvordan du kan tilpasse din Notes-klient. Og så kan du stikke innom bloggen til Lotus sin sjefsdesigner Mary Beth Raven som også presenterer en mengde tips med smarte funksjoner. Hennes tips finner du her!

Takk til Tommy Oustad for tips om Lotus Notes is cool!

Tagged with: