IBM verdens mest innflytelsesrike IT-leverandør


Det er det anerkjente nettstedet for IT-bransjen, Information Week, som har utarbeidet listen over de mest innflytelsesrike aktørene innen IT-teknologi. Her kommer IBM desidert øverst på listen, mens Microsoft først dukker opp på ellevte plass.

Her er topp 10 listen:

  1. IBM
  2. Apple
  3. Facebook
  4. Oracle
  5. Google
  6. SAP
  7. VMware
  8. Salesforce.com
  9. Cisco
  10. Hewlett-Packard

Deretter følger de andre IT-aktørene som ansees å ha en viss innflytelse på IT-verdenen. Her kommer nå Microsoft på 11. plass. Noe som selvfølgelig har avstedkommet en del protester ettersom selskapet er både velkjent og med store markedsandeler. Information Week´s analytiker, Bob Evans, begrunner likevel 10.-plassen slik:

“..the fact is that the ground no longer shakes when Microsoft walks, and Microsoft no longer sets the course that others must follow.”

På resten av listen finner vi (i kronologisk rangert rekkefølge) selskaper som EMC, Jive Software, Cirtrix, Tibco, Dell, NetApp, RIM, Teradata og CA Technologies.

Les artikkelen i Information Week her!