Lotus Connections 3.0 tilgengelig 24. november


Bruker din bedrift Microsoft Sharepoint bør dere også vurdere å ta i bruk Lotus Connections 3.0. Det har en av Microsofts største businesspartnere, Sogeti, gjort.

De siste årene har IBM investert milliarder av dollar på oppkjøp av selskaper og utvikling av nye sosiale arbeidsverktøy for bedriftere og organisasjoner. Med sin Lotus Connections-løsning bringer de nye teknologier som mange kjenner fra forbrukermarkedet inn i bedriftene.

Mange kjenner sosiale medier som Facebook, LinkedIn og Twitter. Teknologiene som disse benytter kjennetegnes også som Web 2.0 og det er disse teknologiene IBM også benytter når de gjennom sin divisjon IBM Collaboration Solutions bringer sosiale verktøy inn i profesjonelle sammenhenger.

I dag annonserte IBM versjon 3.0 av Lotus Connections. Dette produktet fra IBM har allerede vært på markedet i tre år og har stadig kommet med nye versjoner og funksjoner. Mange av disse funksjonene har kommet i takt med at IBM har kjøpt opp nye selskaper som har hatt interessante teknologier, Ikke minst innen “business intelligence” og analyser.

I mai i år viste IBM frem de siste teknologiene for analyser og monitorering av data i de sosiale mediene. Dette er teknologier som er svært interessante for bedrifter som bl.a. ønsker å følge med i markedstrender blant sine kunder, oftest forbrukere.

Lotus Connections 3.0 tar disse teknologiene til et nytt logisk nivå ved å bringe dem inn i bedriftene og organisasjonene for å monitorere og analysere den interne samhandlingen. Dette vil hjelpe bedrifter og organisasjoner til å bli enda mer effektive og øke hastigheten på interne prosesser.

Foruten å være sømløst integrerbar med IBM´s egne produkter som Lotus Notes og Lotus Sametime er Lotus Connections 3.0 fullt integrerbart med Microsoft Sharepoint og gir dette produktet de samhandlingsmulighetene det mangler. Der Sharepoint er mest sentrert rundt dokumentene, er Connections i langt større grad sentrert rundt menneskene og aktivitetene.

Kjente internasjonale bedrifter som Bayer MaterialScience, CEMEX og det globale konsulent-selskapet Sogeti har allerede tatt i bruk Lotus Connections 3.0. Sogeti er forøvrig en av Microsofts største business-partnere.

Lotus Connections 3.0 vil bli tilgjengelig 24. november i år og vil også bli tilgjengelig på mobile enheter som Apple’s iPad, på enheter som kjører på Android´s mobile operativsystem. Fra før av er Lotus Connections også tilgjengelig på håndholdte enheter som BlackBerry, Nokia, Windows mobile og iPhone.