Verdens største mobiloperatør blir Linux-sponsor


China Mobile er verdens største mobiloperatør og har 77. plassen på Fortunes liste over verdens største bedrifter. Og selskapet er gedigent både i antall bruker og i nettverksstørrelse.

Nå melder Linux Foundation at nettopp China Mobile er blitt stiftelsens nye gullsponsor og et nytt og svært betydningsfullt medlem av Linux-sfæren. China Mobile blir derved den tiende gullsponsoren og havner i godt selskap med AMD, Cisco, Google, Nokia og Novell.

Et hakk høyere blant medlemmene og sponsorene finner man syv andre store selskaper med IBM og Oracle i spissen. Det er med andre ord en skikkelig koalisjon Microsoft nå får som motstandere i markedet for operativsystemer.

China Mobile har en tid vært aktive i Linux-miljøet og baserer også sitt mobile operativsystem på Linux.