Stjernedryss til norske kommuner og Lotus-partner!


En rekke norske kommuner har oppnådd både 6 og 5 stjerner i den årlige ratingen av nettsteder innen offentlig forvaltning. Ekstra hyggelig er det at nettopp en Lotus-partner synes å være selveste stjerne-fabrikken!

Er Lotus-partneren Workplace Consulting blitt norsk databransjes svar på popfabrikken “Stargate”? Det kan se slik ut etter at en rekke av deres kunder fikk en rekke stjerner og toppscore da DIFI (Direktoratet for forvaltning og IKT) rangerte nærmere 700 nettsteder. Ratingen skjer på helt objektive kriterier basert på bl.a. tilgjengelighet, interaktivitet og funksjonalitet. Det skal være enkelt for borgerne å finne frem til den riktige informasjonen og navigere seg frem i byråkratiet.

Det ser ut til at Lotus-partneren har lykkes svært godt. En rekke av deres kunder fikk høy score og topplasseringer:

Workplace baserer sine løsninger på sitt egenutviklede publiseringssystem iSite som bygger på åpne standarder og IBM-teknologi. Til neste år lanserer Workplace et stort antall nye moduler  til løsningen som løser en rekke oppgaver både innen offentlig forvaltning og privat næringsliv.

Fordi man benytter en åpen teknologi vil brukerne kunne stå fritt i valg av operativsystem, maskinvare og bruk av håndholdte enheter.