Fjellvett-regler for deg som er fersking på Lotusphere


Er du fersking på Lotusphere? Da har du mye spennende foran deg. Men også her gjelder fjellvettreglene.

En av de viktigste fjellvett-reglene er: Lytt til erfarne fjellfolk før du legger ut på tur! Derfor har jeg samlet noen egne erfaringer, samt hentet inn noen råd fra en del tidligere deltakere med mange års erfaring.

Først noen av mine egne tips:

Reis i løse klær. Flyturen tar mange timer og det er ikke bra å ha det for stramt og tett i setet. Ta med vann, lesestoff og musikk for mange timer. For mye alkohol skaper uttørring, ta gjerne litt til maten, men ligg unna flatfylla – du kan fort bli stripsa fast i setet!

Unngå spøking om terror og bomber og sånne greier når du trøtt og sliten står i passkontrollen i USA. De folka der er IKKE til å spøke med.

Sørg for å ha med gode og inngåtte sko. Det gjør ingenting om de er et nummer for store. Du kommer til å gå masse mellom sesjonene hver eneste dag og jeg kan garantere deg at føttene dine sveller opp i løpet av dagen. Ta gjerne med et ekstra par godfotinger så du har å veksle på.

Ikke innbill deg at det blir vær for shorts og t-skjorte selv om du er i Florida. Jeg har opplevd at appelsinene frøs til siklumper på trærne og vinden var surere enn i Bodø en vinterdag. (Jeg vet ingen andre byer der det både blåser og regner så mye på tvers som i Bodø). Sørg for å ha med både shorts og t-skjorter, men også varmt tøy som en genser og en allværsjakke kommer godt med. Den første festen holkdes utendørs og da kan det bli allslags vær. Jeg har opplevd torden og dundrende plaskregn!

Ta med kamera, men unngå å legge bildene fra alle festene på internett. Det er ikke alltid like poplært hos de som er blitt dine ufrivillige motiver.

Legg en plan for hvilke sesjoner du skal delta på. Det fins databaser du kan laste ned til din Notes-klient og en rekke andre verktøy for å holde oversikten.

Skal du møte folk i løpet av dagen er det naturlige møtepunktet i rotunden rundt fontenen inne på Dolphin, hotellet der det meste foregår.

Ta kontakt med folk, enten du kjenner dem eller ikke. Lotusphere er først og fremst et sted for å bygge nettverk. Samle visittkort, inviter på en kaffe eller en øl, hold kontakten med dem du treffer også etter at du er kommet hjem. På Lotusphere får du venner fra hele verden!

Gå innom labbene, snakk med programvareskaperne og programmererne. Si dem din mening, spør dem om råd, få med deg alle tips. Du er der for å bli enda klokere og dyktigere enn du var da du dro fra Norge.

Kos deg! Hygg deg! Lotusphere er fantastisk – og alle som har vært der vil tilbake!

ANDREAS SVENDSEN (Workplace Consulting):
– Vær TIDLIG ute for å sikre deg en GOD plass på åpningssesjonen. Møt opp minst 1 time før! Kommer du 15 minutter før åpning, får du ståplass lengst bak. Er du uheldig havner du i en sidesal og må se ting på storskjerm.
– Plukk ut et begrenset antall sesjoner hver dag. Ikke prøv å “rekke over det meste” ved å fylle opp kalenderen.
– Delta på de sosiale arrangementene (i regi av IBM, IBM Norge og partnere). Alle trenger påfyll av inspirasjon og erfaringsutveksling fra andre IBM kunder/partnere.

OTTO BACKER SOLBERG (IBM):
– Besøk showcase floor og se hvilke løsninger IBMs Business Partnere har utviklet for å bedre innovasjonen og effektiviteten i organisasjoner.
– Legg turen innom Customer Reference Lounge, du du får en myk sofa å sitte i, litt frukt og drikke samt informasjon om hvordan din virksomhet kan bli referanse for IBM!
– Lotusphere er en gedigen ‘mingleplass’. Utvid ditt profesjonelle nettverk og bli kjent med nye interessante mennesker som kan bringe deg og din bedrift videre!
– God tur!

HALVOR KALVE (ITA):
– Benytt mulighetene for å bli oppdatert med sertifiseringer. Bruk tid på sertifiseringslabben.
– Stå tidlig opp og delta på “bird of feather”, her kan du finne personer med like behov som deg.
– Besøk Cirque du Soleil. Uforglemmelig (spesielt hvis du tar med familie medlemmer)!

2 Comments

    1. Enda bedre: Kjøp vann i kiosken etter at du har gått gjennom sikkerhetskontrollen! Jeg har opplevd at enkelte flighter har gått tom for vann!

      God tur!

      Like

Comments are closed.