Frisk debatt om Sharepoint…


Er Sharepoint fra Microsoft et ekte publiseringssystem? Er løsningen verd pengene, eller er det rett og slett for komplisert? Eller er det løsningen på alt? Die Endlösung?

– Microsoft Sharepoint er svaret! Det var en kunde av meg som refererte en selger han hadde hatt besøk av.

– Og hva var spørsmålet? spurte jeg. Og så lo vi godt begge to.

For vi visste begge at det ikke finnes noen grønn pille som løser alle behov og utfordringer i dagens IT-verden. Det er ikke slik at en teknologi-leverandør alene kan løse alle problemer. Og det er heller ikke slik at Sharepoint kan løse alle behov og utfordringer hos en kunde.

Det ser man ikke minst om man følger den interessante debatten som har gått mellom en del drevne IT-konsulenter som har jobbet en del med Sharepoint. Her fremkommer det tydelig at man skal ha svært mye penger og svært mange konsulenter og svært, svært god tid før man får full utnyttelse av investeringen i Sharepoint.

Jeg hadde selv et møte med en kunde som hadde kjøpt Sharepoint for en tid tilbake. – Hvor lenge siden er det siden dere kjøpte det, spurte jeg. – Godt og vel et år siden, svarte han. – Og nå er det fullt utrullet og dere har satt det i full drift? spurte jeg. – Nei, svarte han og kikket ned i bordet. – Vi holder fremdeles på med implementeringen…

Som vi sier, vi som er oppvokst nord for Sinsen-krysset: – Og sånn går no dagan!

Men jeg er jo litt forutintatt, da, så la oss heller se litt nærmere på debatten. Klikk her!

NB! Det meste av debatten er fra 2009, så mye kan jo ha endret seg. Kanskje…