News

Man finner gull på internett…


Ved av og til å ta seg tid til å loffe rundt i cyberspace som en moderne Askeladd, hender det man finner gullkorn man kan ta med seg resten av livet.

I dag fant jeg et slikt gullkorn. Et gullkorn jeg har bruk for, som jeg vil ta vare på og bruke for alt det er verd. Fordi det kan gjøre meg dyktigere, smartere, klokere.

Men gullkorn øker i verdi om du deler dem med noen. Den som deler får! Eller som en asiatisk filosof en gang sa det: – Dersom alle mennesker bare tenker på andre, så er det også noen som tenker på meg!

Gullkornet jeg fant i dag handler om historiefortelling. Med historiefortelling gjør man sine budskap klarere, mer tilgjengelige og lettforståelige for lytterne. Etter et langt liv der jeg har holdt utallige foredrag og presentasjoner vet jeg hvor viktig det er å skape bilder i hodene hos publikum. Skape bilder og situasjoner de kjenner seg igjen i. La dem føle at det jeg sier treffer nettopp dem.

Ikke minst viktig er dette for journalister, lærere, prester og selgere. Og noen av oss er en slags kombinasjon av alle disse rollene. Historiefortellerne.

La meg derfor dele dagens nyfunne gullkorn med deg, kjære leser. Kanskje kan du også få nytte av den kunnskapen – og derved øke også min verdi av gullkornet. Rik blir den som deler!