Over 50.000 besøk på mynotesblog.com i 2010…


51.044 besøk, 1.528 artikler, 357 kommentarer og 1.020 besøk på den aller beste dagen!

Dette er tallene fra statistikken til http://www.mynotesblog.com. Målingen av besøk begynte i slutten av november 2009 da jeg migrerte bloggen fra Google til WordPress. En del av de 1.528 artiklene jeg har skrevet er migrert inn fra den tidligere bloggen.

Den eldste artikkelen ble publisert 17. februar 2007. Det betyr at http://www.mynotesblog.com nærmer seg et 4-års jubileum. Men egentlig er den eldre fordi jeg ett års tid før dette drev en blogg basert på en Lotus Quickr-server med artikler som ikke er migrert over til den nye teknologien. Også her lå det nærmere et tusentalls artikler.

Mengden av artikler gjør at bloggen etterhvert også får en historisk verdi for leserne. Og den egner seg etterhvert også som oppslagsverk for å finne informasjon rundt IBM Lotus-produktene, det norske Lotus-miljøet og samhandling som tema. De fleste artiklene har linker til kildene og derfor vil det ofte lønne seg å gjøre en søk på bloggen når man lurer på noe.

Rekord-dagen
Den dagen som hadde mest trafikk var 18. januar 2010 med 1.020 besøk. Da gjennomførte jeg live blogging direkte fra åpningen av Lotusphere 2010. Da arrangementet var over kunne jeg telle opp 48 artikler om Lotusphere 2010.

Men en ting er å masseprodusere artikler og kommentarer. Noe annet er om det inneholder kvalitet. For en tid siden la jeg inn en funksjon som gir leserne mulighet til å sette karakterer på det de leser. Siden jeg innførte denne muligheten har hele 39 artikler oppnådd 5 av 5 oppnåelige stjerner. Det setter jeg pris på. Ikke noe er bedre enn å få tilbakemeldinger – også de som går i mer negativ retning i form av kommentarer. De kan jeg lære noe av.

Videre utvikling
Jeg sysler med noen idéer om utvidelser av stoffområdene i bloggen. Noen av idéene dreier seg om å bringe inn mer strategisk stoff som treffer en annen målgruppe. Før jeg gikk inn i databransjen skrev jeg en del lærebøker om salg og markedsføring. En av idéene mine er å tilrettelegge dette stoffet for bloggen og rette dette mer mot mennesker som er engasjert i salgsarbeide. En annen idé er å finne og tilrettelegge mer stoff om hvordan man som sluttbruker bedre kan utnytte den samhandlingsprogramvaren man har – og bli mer effektiv i sitt arbeide. Og til slutt ser jeg litt på hvordan man kan lage brukerkurs for produkter som Lotus Notes, Lotus Quickr, Lotus Connections, Lotus Sametime, Lotus Live osv.

Vi får se hva fremtiden bringer!