Gode råd til deg som migrerer fra Outlook til Lotus Notes 8.5.2


– Alt var mye bedre under krigen! Det synger man ihvertfall i en revyvise. Men som IT-ansvarlig har du sikkert hørt utsagn som ligner når du har fått nye ansatte som skal bytte fra Outlook til Lotus Notes 8.5.2. Den nye klienten deres er jo ikke som Outlook! Uhæ! Verden går under!

Det er rart med dette å bytte fra et datasystem – spesielt innen epost der religiøsiteten er så godt befestet. Og, joda, det skjer faktisk at noen bytter fra Outlook til Lotus Notes. I fjor migrerte over 3.000 norske brukere fra Outlook til Lotus Notes. Og det i én og samme bedrift!

Så er det jo selvfølgelig noen som bytter motsatt vei også. Og i de tilfellene er det som oftest fra en eldgammel og utdatert versjon av Lotus Notes til Outlook. De kunne unngått dette om de hadde oppdatert etterhvert som det kom nye versjoner.

Men altfor ofte har de ikke holdt seg oppdatert om hva som skjer med Lotus Notes. Det blir som å sammenligne en splitter ny Opel med en gammel og rusten Volvo Amazon. (Opel er vel ikke verdens mest sexy bilmerke, og Volvo Amazon har jo lenge hørt hjemme hos høgger’n).

Men, for å gjøre overgangen fra Outlook til Lotus Notes 8.5.2 enklere og mer smertefri for dine sluttbrukere kan du nå få med deg noen tips fra folk som skjønner seg på dette. Sjefsdesigneren for Lotus Notes, Mary Beth Raven, har nylig publisert en wiki full av praktiske tips om migrering fra Outlook til Lotus Notes.

Artikkelen hennes er full av råd om hvordan du gjør ting enklere for brukeren, slik at de kjenner seg litt mer igjen fra det verktøyet de er vant med å bruke fra før. Du finner masser av illustrasjoner som viser hvordan du endrer på oppsettene og setter standarder for brukere som ikke ønsker å lære seg noe nytt og endre til mer moderne og mer effektive arbeidsvaner.

God lesning!

Her er en oversikt over innholdet i artikkelen:

Masser av gode råd og tips for oppsett av Lotus Notes for tidligere Outlook-brukere.