Norge taper 629.806 arbeidstimer hvert år på nedetid


PENGESLUK: Pengene formelig renner ut av IT-systemer som står stille!

Nedetid gjør at norske bedrifter taper 629.806 arbeidstimer hvert år! Det skriver nettavisen digi.no i dag.

Det er CA Technologies, en leverandør av bedriftsverktøy for IT-drift og IT-sikkerhet, som har fått Coleman Parkes Research til å gjennomføre en undersøkelse om følgene av IT-nedetid hos europeiske bedrifter med minst 50 ansatte.

For Norge viste denne undersøkelsen at en norsk bedrift på over 50 ansatte taper 534 arbeidstimer på grunn av redusert innsats grunnet sviktende tilgjengelighet i et kritisk IT-system. På landsbasis utgjør dette 629.806 tapte arbeidstimer.

Nedetid større trussel enn streik
Til sammenligning gikk bare 62.568 arbeidsdager tapt på grunn av 10 konflikter med til sammen 12.963 arbeidstakere. Nedetid på datasystemene er altså en langt større trussel for norske bedrifter enn arbeidskonflikter.

Undersøkelsen som viser 629.806 tapte arbeidstimer ser bare på de direkte kostnadene og tar ikke hensyn til tapte produksjonskostnader og tapt omsetning. Vi snakker altså her om betydelig store beløp.

Les også: Exchange gir deg 300 minutter – 5 timer – nedetid per måned!

Les hele artikkelen i digi.no her!