Microsoft’s våte drømmer – et godt vårtegn


Usannheter eller bare en våt drøm?
Usannhet eller våt drøm? Microsoft følger opp tradisjonen med "drittpakker" foran Lotusphere 2011.

Det er like sikkert som våren. Og like sikkert som at “Hovmesteren og Grevinnen” kommer på TV lille julaften. Når Lotusphere står for døren er Microsoft i gang med FUD-kverna si igjen! Og år etter år er historien den samme – Lotus er død!

I et blogginnlegg på Microsofts TechNet Blogs skriver Julia White som er Senior Director, Exchange Product Management i Microsoft følgende:

The question facing many attendees at Lotusphere this week is if they want to be the last organization left running Notes or if 2011 is the year to move to Exchange and SharePoint, the world’s leading email, calendaring and collaboration solutions.

Pålitelig kilde?
Og hun er ikke dårligere enn at hun påstår at Microsoft Exchange nå har en markedsandel på 73 % hos amerikanske bedrifter med over 500 brukere, mens Lotus Notes kun har 7 %. Hun viser til en intern Microsoft-rapport. En pålitelig kilde med andre ord.

Skulle man tro på hennes prosentregning så eksisterer det altså ingen andre epostsystemer i disse amerikanske bedriftene enn Exchange og Domino. Akkurat dét tror vi ikke på.

 • Det må jo forundre Julia White at 6.000 mennesker gidder å reise til Lotusphere år etter år.
 • Det må jo forundre henne at 500.000 bedrifter verden over stadig benytter løsninger fra Lotus.
 • Det må jo forundre henne at nærmere et tusentall norske bedrifter faktisk stadig benytter programvare fra Lotus.
 • Det må jo forundre henne at Lotus-kunder faktisk også utvider sine porteføljer av Lotus-programvare.
 • Det må jo forundre henne at en av Microsofts største og viktigste business partnere velger Lotus-produkter når de skal lage egne interne kompetansenettverk.
 • Det må jo forundre henne at enda en kunde meldte overgang for 4.000 brukere fra Exchange til Lotus denne uken.
 • Det må jo forundre henne at Lotus Connections nå ansees som industristandard innen sosiale verktøy.
 • Det må jo forundre henne at over hele verden finnes det tusenvis av IBM Business Partnere som lever av og vokser med teknologiene fra Lotus.
 • Det må jo også forundre henne at det også over hele verden finnes dynamiske og høyst levende brukergrupper som vår egen norske LSBG.
 • Det må jo forundre henne at jeg nå jobber for 12 året i rad for Lotus tross at Microsoft i hvert av disse årene har påstått at Lotus vil dø.

I sitt blogginnlegg viser hun også til en Gartner-rapport som hun mener er fordelaktig for Microsoft. Men da må det jo også forundre henne at selvsamme Gartner i helt annen analyse fremholder at nettopp Lotus Notes er fremtidens samhandlingsklient.

Patetisk tradisjon
Det forundrer meg slett ikke at Microsoft nå er ute med FUD-kverna igjen. Det skjer hvert eneste år i uken før Lotusphere går av stabelen. De forsøker å trekke medias oppmerksomhet vekk fra arrangementet. Det er med andre ord et godt vårtegn.

De har holdt på lenge og jeg tror sannelig de har lært opp sine forhandlere i denne “salgsteknikken”. Også en del av deres forhandlere er nemlig ute med den samme påstanden om at Lotus skal forsvinne og at produktene skal fases ut. Jeg har selv fått telefoner fra kunder og forhandlere av Lotus-produkter som har vært utsatt for disse påstandene fra Microsofts forhandlere. Men selv om en påstand gjentas ofte, så blir den ikke en sannhet. Den er fremdeles bare en påstand. Og kunder som blir utsatt for disse påstandene fra disse selgerne bør spørre seg;

– Hvorfor kommer disse selgerne med slike påstander?
– Hvorfor forteller de ikke heller om sine egne produkter?
– Eller har de ingen god historie å fortelle?

Dette er en årlig begivenhet. Og den er som forventet. Den er etterhvert blitt en gammel og forslitt tradisjon. For å si det med “Hovmesteren og Grevinnen”:

– Same procedure as last year, Miss Sophie?
– Same procedure as every year, James!

FUD = Fear, Uncertainty, Doubt

Les også Ed Brill’s kommentar her!

2 Comments

 1. Hehe, ja nå er vi igang igjen Arne. Microsoft sine tall og statistikk finnes det ikke hold i det hele tatt, det har de bevist i alt for mange år nå. Hvorvidt tallene fra andre leverandører er så mye bedre vet jeg ikke, men dette er og forblir en idiotisk diskusjon. Å sammenligne Domino med Exchange, blir som å sammenligne epler med bananer.

  Skulle jeg i det hele tatt kritisere NOE i denne artikkelen, så er det at vi i det hele tatt tar ordene i vår munn. Så lenge vi i det hele tatt snakker om at “Lotus er død”, så gjør vi oss selv en bjørnetjeneste. Selv om det er for å forsvare oss. Drit i det. Ikke nevn det. Vi vet alle bedre.

  Lotus – for evig og alltid.

  mvh,
  Rune Carlsen

  Like

 2. Om det nevnes her og i andre blogger ser jeg ikke på noe problem. Denne nyheten kommer til å blir slått opp som førstesidestoff hos Computerworld om få timer (tipper jeg) og hele Norge kommer til å tro på det. Det er jo supert at Arne kommer med argumenter mot det som MS sier for det som er helt sikekrt er at vi IBM partnere kommer til å bli ringt ned av kunder som ønsker å vite om det er hold i det som blir påstått.

  Like

Comments are closed.