News

IBM bygger enormt cloud datasenter i Kina


IBM etablerer gigantisk datasenter i et gigantisk marked.
Når IBM satser på cloud gjør de det i kjempestor skala. Nå bygger de et gigantisk datasenter for sine cloudløsninger sammen med Range Technology. Det enorme senteret vil bli plassert i en by utenfor Beijing. Dette vil bli Asia’s største datadriftssenter noensinne.

Hele 620.000 kvadratmeter gulvplass går med til å huse det nye datasenteret som skal eies av Range Technology og skal stå ferdig 2016. Senteret vil først og fremst henvende seg til kinesiske kundegrupper som Kinas myndigheter både i hovedstaden og andre deler av det enorme landet, men også tilby sine tjenester til banker og private virksomheter.

Byen som er valgt for datasenteret heter Langfang og ligger mellom Beijing og Tianjin i det nordlige Kina.

IBM, som er leverandør av datateknologi i prosjektet, kommenterer ikke prisen for prosjektet, men det sies at Range Technology vil invetsre mellom 8 og 9 milliarder kroner på byggingen av Langfang Range International Information Hub, som blir navnet på senteret.

Man kan forvente at også IBM’s egen nettskyløsning LotusLive vil bli en del av tilbudet til de asiatiske kundene i et enormt og sterkt voksende og pengesterkt marked.