LotusLive med forretningsapplikasjoner i nettskyen


Nå kan du få salgsverktøy som SugarCRM og Ariba via LotusLive.

Den nettbaserte tjenesten LotusLive fra IBM har først og fremst levert samhandlingstjenester i nettskyen. Men nå begynner forretningsapplikasjonene å komme for fullt. Fra tidligere av har LotusLive-brukere kunnet velge å plugge inn tjenester som Salesforce.com, Skype, Tungle, Vondle Live, eXpresso, Navajo Systems, Sonian og eSign Live. Nå kommer altså også SugarCRM og Ariba med integrasjoner til den nettbaserte løsningen.

Ved å implementere tredjeparts løsninger i sin nettskyløsning, posisjonerer IBM seg for å kunne levere langt mer funksjonalitet enn sine konkurrenter som hittil mest har basert seg på epost og dokumentbehandling. Når det gjelder nettopp kontorstøtte som dokumenter, regneark og presentasjonsprogrammer så ligger dette i IBM’s “Project Concorde” som den norske IBM-partneren Workplace Consulting kunne vise smakebiter av på et kundeseminar denne uken. Det vil ikke forundre noe om IBM kommer med en annonsering rundt denne løsningen på Lotusphere 2011 i Orlando neste uke. Mitt råtips er at tekstbehandlingsdelen vil bli en del av LotusLive i løpet av inneværende år.

SugarCRM er en ledende leverandør av CRM-løsninger basert på åpen kode og integrerer LotusLive i sin kundeoppfølgings-applikasjon. Dette vil skape en mye mer effektiv hverdag for selgere som nå direkte fra salgsapplikasjonen kan starte et LotusLive online-møte med sine kunder og spare reisetid. Presentasjoner, produktdokumenter, kontrakter og tilbud kan raskt deles med kundene ved bare noen få klikk. Tjenesten vil være tilgjengelig i løpet av første halvår 2011.

Ariba, på sin side, integrerer LotusLive i sin Ariba Discovery-tjeneste. Ariba Discovery er en gratis tjeneste som gir tilgang til mer enn 325,000 selgere i mer enn 400 bransje-kategorier. Tjenesten er meget enkel i bruk og Ariba Discovery for LotusLive lar kjøpere og selgere samhandle raskt og enkelt via online møter, webkonferanser, lynmeldinger og deling av dokumenter. Dette gjør samhandlingen mellom kjøper og selger mer effektiv og alle sparer betydelig med tid og beslutninger kan tas raskere. Tjensten forventes å være tilgjengelig i første halvdel av 2011.

Se video som demonstrerer SugarCRM:

1 Comment

Comments are closed.