News

Demotime: En ny sosial verden åpner seg


Og så kommer det som alle de tusener av teknofriker i den enorme konferansehallen har ventet på: Demotime!

Project Northstar heter det nye konseptet for eksepsjonell brukeropplevelse som IBM nå bringer til markedet for å hjelpe bedrifter og organisasjoner til enklere bruk av IT-løsninger. De kommer derfor med IBM Customer Experience Suite og vil også komme med et helt nytt IBM Social Business Framework.

De viser nå et helt nytt brukergrensesnitt der en rekke sosiale verktøy har smeltet sammen i en eneste arbeidsflate. Alle verktøyene flyter sammen, epost, websider, databaser, analyseverktøy, videos, grafer, tekstbehandling, kundeinformasjon. Alt er levende og i sanntid. Du kan til og med se live applikasjoner og videos inne i eposten din.

Det de betegner som Notes Next har blant annet en delt kalender som man bruker sammen med sine arbeidsteam. Dette er den neste Notes-klienten og skiller seg utseendemessig fullstendig fra tidligere utgaver. Den er mer i stil med en webapplikasjon og uhyre raskt navigert – til og med videokonferanser er satt opp med et museklikk. Og alt du gjør på dataskjermen kan du også gjøre på din håndholdte enhet – uansett type.

I prinsippet kan man gjøre alt fra Notes Next-klienten uten å bytte applikasjon, enten det er internt eller eksternt. Det er fryktelig vanskelig å beskrive hvordan dette ter seg for brukeren – man må nesten oppleve det selv. Men om man skal si det enkelt så er det at “alt flyter sammen”. Og det ser veldig, veldig kult og moderne ut. Til og med ihuga Outlook og Sharepoint-enstusiaster vil få hakeslepp av dette. Microsoft er lysår unna dette!

Notes på iPad?
Nå viser de faktisk Notes Next på en iPad!! Som en egen applikasjon eller som en webside? Det fikk jeg ikke helt med meg her jeg sitter og skriver i vill fart. I bunnen ligger ihvertfall det de betegner som Domino Next. Og utviklere kan benytte et IBM Social Business Toolkit for å lage applikasjoner for iPad og andre håndholdte enheter. Satsingen på mobile løsninger er enorm.

De kommer blant annet med løsninger der man kan kjøre presentasjoner i HDMI-format fra en mobiltelefon!

LotusLive vokser enormt. Tresifret vekst i antall nye kunder. Alt fra private, til små bedrifter og store gigantbedrifter. En rekke nye tredjeparts-applikasjoner distribueres nå til kundene gjennom LotusLive. Og flere av kundene har økt omsetningen sin betydelig ved å ta i bruk disse løsningene.

Nyhet: Nå kan LotusLive-brukere også kjøre sine egne Domino-baserte applikasjoner i LotusLive-rammeverket. Partnere som har utviklet applikasjoner kan nå distribuere disse til kundene og drifte dem gjennom LotusLive-skyen. De første 500 IBM-partnerne får 30 dagers gratis driftsperiode.

Lotus Quickr for Domino har fått over 300 nye utvidelser og kan nå brukes sammen med f.eks. FileNet.

Project Concorde (som vi viste på et seminar arrangert av Common og Workplace i forrige uke) har, som jeg også har spådd, fått sin plass i LotusLive. Og navnet er nå klart: LotusLive Symphony! Dette er et levende kontorstøtteverktøy som flyter helt sammen med alle de andre mulighetene for sosial samhandling. LotusLive Symphony blir tilgjengelig til testing for LotusLive-brukere denne uken!

Lotus Connections 3 er selve grunnmuren i IBM’s sosiale rammeverk. Og her kommer Social Analytics inn – funksjoner som gir deg anledning til å analysere og utnytte ditt sosiale nettverk bedre og sette informasjon og personer inn en kontekst. Dette bygger på teknologier fra IBM Cognos. Connections Next vil også inneholde det man kaller Integrated Social Mail. Connection Next vil være klar for fremvisning på sensommeren.

Sametime Next kommer i løpet av dette året. Nytt er multivideo-konferanser via Sametime Next og Polycom. Du trenger ingen egen desktop-klient for dette. De vil også komme med webmøter for Blackberry. Jeg fikk ikke med meg om multi-videomøter også vil bli en del av LotusLive Meeting.

Enormt teknologisk forsprang
Det er utrolig vanskelig å få med seg alle nyhetene og detaljene når man samtidig skal skrive om dem. Men en ting har jeg helt klart for meg etter dette. IBM Collaboration Solutions med sine Lotus-løsninger går en utrolig spennende fremtid i møte. Med et gigantisk 100-milloner dollars marked foran seg. Og med en strategi som er helt riktig for å møte dette markedet. Og med et teknoloigisk forsprang på konkurrentene på minst 18 måneder. Det hele basert på åpne standarder, åpen arkitektur og en visjon om “All business is social”.

Jeg anbefaler alle som ikke har fått med seg denne åpningssesjonen fra Lotusphere 2011 via live streaming om å sjekke nettet for replay video fra arrangementet i morgen. Jeg vil eventuelt legge ut en link her på bloggen.

I morgen begynner jeg i IBM igjen etter et år hos en av våre aller dyktigste partnere. Den sesjonen jeg nå har bevitnet har gitt meg all den spirit, arbeidslyst og entusiasme jeg trenger for igjen å gå på for fulle mugger. Jeg er en Loti.

Get Social. Do Mobile Business!

PS! Kanskje du er så “heldig” å jobbe i en bedrift som benytter såpass gammeldagse verktøy som epost basert på Microsoft Exchange og enkel dokumentdeling basert på Microsoft Sharepoint? I så fall kan jeg love deg at det vil ta mange år før Microsoft kan gi deg sosiale samhandlingsverktøy i den samme bredde som IBM nå gjør. Men du behøver slett ikke være lei deg. Selv om dere som Microsoft-kunder kanskje “malt dere inne” med en proprietær teknologi som normalt gjlr dere totalt avhengige av én leverandør, så finnes det håp. Exhange og Sharepoint kan selvfølgelig integreres i IBM Social Business Framework!