News

50 millioner har lastet ned Lotus Symphony – gratis kontorstøtte fra IBM


– IBM utfordrer MS Office! Det skriver det norske IT-mediet hardware.no.

Artikkelen dukket opp like etter at jeg publiserte forrige sak om norske mediers dekning av Lotusphere 2011. Så fort går det altså på internett, så det gjelder å følge med!

I følge hardware.no tar IBM opp konkurransen med Microsoft Office og Office Web Apps i og med lanseringen av nettskybaserte LotusLive Symphony. Det er en kontorpakke som skal være basert på OpenOffice.org. Rundt 50 millioner brukere skal ifølge IBM allerede ha lastet ned gratispakken Symphony suite. LotusLive-versjonen skal etter planen koste 3 USD (17 NOK) per bruker per måned, noe som inkluderer 5 MB lagringsplass, skriver hardware.no.

Symphony skal fungere med makroer i Visual Basic fra Microsoft, det vil si at MS Office-dokumenter skal kunne importeres og åpnes. Symphony støtter også Open Document Format (ODF).

Videre har IBM lansert en såkalt IBM Social Business Toolkit, en pakke med programmeringsgrensesnitt og veiledning for kunder og partnere. Hensikten med denne pakken er å veilede integrering av sosiale elementer (Twitter, LinkIn og så videre) med systemer som Microsoft Exchange og SharePoint.
LotusLive Symphony skal etter planen lanseres i første halvdel av 2011.

Les mer om LotusLive Symphony her!