Erstatter epost med sosiale verktøy


– Så fikk jeg altså rett! Det jeg har sagt i alle mine foredrag de siste fire-fem årene slår nå til. Epost er på vei ut og nye sosiale samhandlingssystemer i sanntid overtar.

Man skal være forsiktig med å hovere, men alle som har lest mine artikler og hørt mine foredrag de siste årene, vet at jeg har gjentatt og gjentatt budskapet:

– Epost er ingen effektiv måte å jobbe på. Det er samhandlingsverktøy slik vi kjenner dem fra forbrukermarkedet og der kommunikasjonen skjer tilnærmet i sanntid som skaper effektivitet.

Og i dag kommer nyheten om at det franske gigantselskapet med 50.000 ansatte, Atos Origin, som nå proklamerer at de i tiden fremover vil nekte sine ansatte å sende epost til hverandre. De har funnet ut at deres ansatte bruker mellom 5 og 20 timer hver uke på å lese eller svare på epost.

I følge computerworld.no sier selskapets toppsjef, Thierry Breton, at de skal ha sluttet med epost senest i 2014. De vil erstatte eposten med verktøy for sosial samhandling og mener selv at de dermed vil bli et langt mer effektivt selskap.

3 Comments

 1. Jeg tror det er alt for tidlig å utrope sosiale medier som vinneren i krigen mot mail. Og egentlig er det vel heller ikke et motsetningsforholdet mellom sosiale medier og epost engang ? Jeg har i alle fall vanskelig for å skjønne det, og at det skal være noen krig.

  Dette er forskjellige kommunikasjonsformer som dekker ulike behov, som etter en tid finner sin plass i kommunikasjonshierarkiet. Akkurat som “øyeblikksmeldinger”.
  Det han omtaler er jo også bare internkommunikasjon i bedriften, og det kan det være grunner til å styre utenom epost. Det er ofte en forsvinnende liten andel i “mindre” bedrifter som er intern, det aller meste av kommunikasjonen går mot eksterne kunder og samarbeidspartnere.

  Synes igrunn at den ene kommentaren til artikkelen var morsom jeg, selv om den var litt spissformulert..
  Sosiale samhandlingssystemer har helt sikkert sin berttigede plass, men at det kan være en fullgod erstatning som skal kunne utkonkurrere mail har jeg vanskelig for å se.

  Men…, time will show, og meningene er helt sikkert delte her.

  1. Krig? Det er vel et litt drastisk ord å bruke. Det ville ikke jeg brukt.

   Nei, jeg tror heller ikke at elektrisk post vil forsvinne helt. Den vil vi ha lenge fordi den har sin plass i det totale samhandlingsbildet. Men elektrisk post vil etterhvert få mindre betydning og ikke være den herskende kommunikasjonsformen over tid. Se tidligere artikkel her på bloggen om en undersøkelse av hva 20.000 undersøkte internettbrukere i USA bruker tiden sin på. Fra juni 2009 til juni 2010 sank tidsforbruket på epostklienter med hele -28 %, noe som må kunne betgnes som en dramatisk tendens. I samme tidsrom steg bruk av sosiale medier og blogger med 48 %.

Comments are closed.