Erstatter epost med sosiale verktøy


– Så fikk jeg altså rett! Det jeg har sagt i alle mine foredrag de siste fire-fem årene slår nå til. Epost er på vei ut og nye sosiale samhandlingssystemer i sanntid overtar.

Man skal være forsiktig med å hovere, men alle som har lest mine artikler og hørt mine foredrag de siste årene, vet at jeg har gjentatt og gjentatt budskapet:

– Epost er ingen effektiv måte å jobbe på. Det er samhandlingsverktøy slik vi kjenner dem fra forbrukermarkedet og der kommunikasjonen skjer tilnærmet i sanntid som skaper effektivitet.

Og i dag kommer nyheten om at det franske gigantselskapet med 50.000 ansatte, Atos Origin, som nå proklamerer at de i tiden fremover vil nekte sine ansatte å sende epost til hverandre. De har funnet ut at deres ansatte bruker mellom 5 og 20 timer hver uke på å lese eller svare på epost.

I følge computerworld.no sier selskapets toppsjef, Thierry Breton, at de skal ha sluttet med epost senest i 2014. De vil erstatte eposten med verktøy for sosial samhandling og mener selv at de dermed vil bli et langt mer effektivt selskap.