Gmail-brukere fremdeles uten epost på femte dagen…


Sist søndag mistet 150.000 brukere av gmail all sin epost og sine kontakter. I dag er det fredag og fremdeles er det svært mange som ennå ikke har fått tilbake eposten sin.

Det er spesielt brukere med store epostbaser som sliter med å få tilbake eposten sin. Google kan ikke svare på når de får den tilbake og sliter derved også med sin egen kommunikasjon til kundene.

Dette og en rekke andre problemer som har belemret google-brukerne den siste tiden gjør at det ryster i grunnvollene til Google som leverandør av datatjenester i nettskyen.

Selv har jeg brukt Google Mail i flere år privat. En tid var jeg også innom både Google Calendar og Google Docs til privat bruk. Det er lenge siden jeg hoppet av både kalender- og dokument-løsningen til Google. Delvis på grunn av et elendig brukergrensesnitt, men kanskje mest fordi jeg ikke stoler på sikkerheten deres og dessuten er dønn lei av at alt jeg gjør med og all informasjon jeg legger inn i Google-løsningene blir analysert. Det de da finner ut av benytter de til å skape seg et bilde over brukermøsteret mitt og interessefeltene mine. Denne informasjonen bruker de til å målrette annonser mot meg og for alt jeg vet selger de også brukerinformasjon om meg til andre forbrukermeider som f.eks. Facebook.

Konklusjon: I disse dager er jeg i ferd med å avvikle også min Google Mail-konto og bytte til en helt annen epost-leverdør som gjør jobben vel så bra!