Reddet av mirakelmann!


Gulvvask og iPhone er ingen god kombinasjon. Ihvertfall ikke om du har den kjære mobilen i brystlomma og bøyer deg over bøtta for å vri opp kluten!

Det skjedde meg forrige fredag. Plopp sa det og vips var min iPhone 4 – den dyreste og flotteste av dem – helt nederst på bunnen av den fulle vaskebøtta. Masser av grønnsåpeskum, med varmt og etterhvert møkkete vann.

Jeg var utrolig rask i reaksjonen, bannet og sværtet som bare en ekte nordlending kan, og fisket opp telefonen i en faderlig fart.

Rett bort og tørket av den med et badehåndklede, deretter i full fart for å finne hårtørkeren. Den virket litt fremdeles, men det kom opp feilmeldinger på den og det var skjolder under skjermen.

Jeg surfet fortvilt på nettet for å finne råd og dåd. Slå den av og la den ligge og tørke, skrev noen. Legg den i en pose med ukokt ris en ukes tid, skrev en annen. Jeg fulgte rådene, men begynte også å lete etter nødhjelp, proffe førstehjelpere, livreddere, håndspåleggere, verksteder, fiksere og tusenkunstnere.

Og jeg ringte rundt til proffe iPhone-leverandører:

– Kast den og kjøp en ny, var svaret de ga, alle sammen. – Kanskje du får litt liv i den, men du vil få senskader og korrosjon. Gi opp! Alt håp er ute!

Det var da jeg plutselig kom over mirakelmannen. Jonas het han, akkurat som min egen sønn (som forøvrig også utretter mirakler med både lyd, Apple-utstyr og barnebarn der han holder til i Trøndelag), men denne mirakelmannen holdt til bare et par kilometer fra der jeg selv bor i Sarpsborg.

– Kom med den, sa han. Det kan være håp for den! Og jeg ilte avgårde og leverte den på døren. iPhonen ble straks lagt inn på intensiv -avdelingen for gjenopplivning, mens jeg dro avsted til Bodø på jobb.

Der oppe i nord får jeg en trist beskjed via epost: – Den er helt død! Tross alle opplivningsforsøk. Og jeg kjenner suget i magen over å miste en god venn og over det faktum at 5.700,- blanke norske kroner bokstavelig talt har gått rett i bøtta!

Men bare et par minutter senere kommer en ny epost: – Mot alle odds! Jeg har fått den til å starte! Nå skal jeg sjekke alle kontakter og la den få seg en ny vask, men denne gangen i en teknisk vaskemaskin som gir den en ultrasonisk rens!

Nå er min herlige lille iPhone tilbake i lomma mi – dypt nede i bukselomma og aldri mer i brystlomma. Den funker akkurat like fint som før! Men om jeg stirrer veeeldig nøye med skjermlyset skrudd på det aller skarpeste kan jeg såvidt skimte et par bittesmå tørkeflekker på innsiden av glasset. Det er alt.

Hva det hele kostet meg? Bare litt under 600,- kroner. Utrolig billig! Utrolig raskt og utrolig dyktig gjort.

Mirakelmannen Jonas har et lite firma som heter Epleservice! Han er rene Snåsamannen når det gjelder Mac’er, iPhoner og iPad’er. Her finner du ham:

post@epleservice.no
+47 461 30 121
http://www.epleservice.no