Sterke tall fra IBM’s første kvartal


IBM leverer veldig sterke tall for førstekvartal i 2011. Da Wall Street stengte i går la selskapet frem solide tall som viser en inntjening på 2,31 dollar per aksje, noe som er opp fra 1,97 dollar per aksje på samme tid i fjor.

Totalomsetningen for selskapets første kvartal økte med 8 prosent sammenlignet med første kvartal i 2010. Når det gjelder de geografiske regionene til IBM økte “The Americas” med 9 prosent, “Europe/Middle East/Africa” økte med 3 prosent, mens “Asia-Pacific” økte med 12 prosent. Verkstmarkedene, eller BRIK-landene som de også kalles (Brasil, Russland, India og Kina) økte med 26 prosent.

Den globale tjenesteomsetningen (Global Services) økte med 6 prosent, mens rådgivningsdelen (Global Business Services) økte med 7 prosent.

Programvaresegmentet økte sin omsetning med 6 prosent globalt. Samlet gikk IBM’s mellomvareprodukter som WebSphere, Information Management (DB2), Tivoli, Lotus og Rational opp med 16 prosent, sammenlignet med samme kvartal i fjor. Fordelt på de forskjellige softwarebrands ser omsetningsveksten slik ut: WebSphere opp 51 prosent, Information Management opp 13 prosent, Tivoli opp 8 prosent, Lotus opp 1 prosent, Rational opp 5 prosent.

Hardwareomsetningen økte totalt med 19 prosent sammenlignet med samme kvartal i 2010.