Forretnings-intelligens smelter sammen med samhandling


Hva skal man med Business Intelligens dersom man ikke kan samhandle om rapportene og iverksette konkrete aktiviteter relatert til rapportene?

Det er greit å ha kontroll på tallene sine, få ut de riktige statistikkene og rapportene, men det viktigste er å jobbe litt anderledes, sammen.

– Først og fremst handler det om mennesker, sa Helene Bamrud fra Deloitte i sitt foredrag om risikohåndtering på IBM Finance Forum 2011 i dag.

Og dette er kanskje noe av det viktigste jeg som samhandlings-evangelist fikk med meg fra dette fullstappede seminaret på Hotell Continental i Oslo.

Det er en spennende utvikling man ser hos IBM-brandet Cognos for tiden. På samme måte som Rational begynner også Cognos-løsningene å integrere seg med samhandlingsløsningene fra IBM Collaboration Solutions – og da spesielt med IBM Connections.

Det gjelder nemlig å samle erfaringene og informasjonen fra Business Analytics og Intelligens-systemene slik at medarbeiderne kan samhandle om dem, diskutere, oppdatere og dele kompetansen og “findings” mecd hverandre.

En spennende utvikling som skaper mer dynamiske organisasjoner og bedrifter, bedrifter som snur raskere på femøren, tar raskere beslutninger, mer kunnskapsbaserte beslutninger og derved snur seg raskere i markedet, iverksetter tiltak og oppnår konkurransefordeler.

Spennende!