Ny versjon av IBM Sametime klar for nedlasting


Versjon 8.5.2 av IBM Lotus Sametime er nå klar for nedlasting. Og det følger med masse nytt!

Jeg har selv brukt IBM Sametime 8.5.2 en god stund nå i betaversjon. Det har funket utmerket og har gitt meg en masse ny funksjonalitet jeg ikke hadde tidligere. Den versjonen jeg har er innebygd i min Notes-klient (versjon 8.5.3 Beta 3). Jeg har ikke giddet på oppgradere til Beta 4 fordi Beta 5 er rett rundt hjørnet nå i juni i følge ryktene.

Den nye Sametime-versjonen gjør at jeg nå også benytter Sametime som telefon for utgående samtaler. Det er utrolig tidsbesparende å slippe å åpne pin-koden på telefonen og lete frem telefonnumre på iPhonen. Nå kan jeg ganske enkelt høyreklikke på et navn i en epost eller i adresseboken og vips ringer jeg vedkommende. Jeg benytter et trådløst headset fra Logitech som er helt suverent og har så god dekningsgrad at jeg kan bevege meg rundt i hele den 320 kvadratmeter store leiligheten min på to etasjer og samtidig føre en samtale. Suverent!

IBM Sametime (jada, Lotus-navnet er forsvunnet fra produktet) har en rekke nyheter og kan også fås i en egen “light”-versjon som benyttes kun som soft-phone uten webkonferanse-mulighetene.

I stedet for at jeg skal oversette og ramse opp alle de nye mulighetene her i bloggen, finner du hele beskrivelsen (på engelsk) her!