Kontoret gjør deg ineffektiv! Jobb et annet sted!


Kontoret er det verste stedet du kan oppholde deg om du ønsker å få unna arbeidet. Det finnes ikke verre tidstyver enn kolleger og evigvarende møter. Hold deg derfor vekk fra kontoret og jobb der det passer deg best!

Hvor mange deltakere var det på det siste møtet du deltok på? Hvor lang tid tok møtet? Hva fikk du egentlig utført på møtet?

Et møte med 10 deltakere og som varer en time, betyr at man har kastet bort 10 produktive timer da ingen av deltakerne får produsert noe som helst. De fleste kommer bare ut av møter med en rekke nye oppgaver på listen sin, men er samtidig robbet for den tiden de kunne brukt til faktisk å få gjort tingene.

Sånn er det ihvertfall med meg. Jeg er mest produktiv når jeg jobber på hjemmekontoret eller ombord i et fly. Er jeg på kontoret jager jeg fra det ene møtet etter det andre hvor jeg forventes å dukke opp for å høre på en rekke problemer og utfordringer som bare i veldig liten grad er relatert til mine egne oppgaver. Ofte står disse møtene så tett at man må løpe mellom dem, man rekker knapt å stikke innom toalettet på vei mellom møtene, uten pauser og avbrudd, men alltid med en pappkaffe i hånden for å holde seg tikkende.

Og får man først satt seg ned for å gjøre oppgaver blir man ofte avbrutt av velmenende kolleger som har spørsmål, idéer eller bare har sosialt behov. Og etter hvert avbrudd må man starte på nytt med det man var godt i gang med – man avspores rent mentalt og konsentrasjonen forsvinner. Og hver ny oppstart krever energi – som et fly som tar av – det brenner mer drivstoff under takeoff enn under flighten.

Man får mest gjort når man er uforstyrret. Og det er ikke på kontoret – ihvertfall ikke i mitt tilfelle. Jeg får mest gjort på hjemmekontoret der det er stille og få avbrudd. Der bestemmer jeg selv om jeg vil være tilgjengelig via epost, via telefon, via chat, via videokonferanser.

Det er dette denne videoen nedenfor handler om. Du bør se den, sende den videre til dine kolleger og – ikke minst – denne videoen bør du vise til sjefen din. Deretter bør dere diskutere den og bli enige om tiltak.

Mitt beste råd til deg i dag er: Hold deg hjemme og få jobben gjort!