News

IDC: IBM er verdens markedsleder på sosiale plattformer – for andre år på rad


For andre år på rad er IBM kåret som verdens ledende leverandør av sosiale samhandlingsplattformer!

Det er IDC som har utpekt IBM som vinneren i en nylig utgitt rapport. Kåringen bygger på sammenligning av markedsandeler.

Også i IDC’s 2010 rapport ble IBM utpekt som verdens markedsleder på sosiale programvare-plattformer. I årets rapport som ble utgitt i forbindelse med Enterprise 2.0 Boston Conference, har IDC sett nærmere på markedet for sosial samhandlings-programvare og plattformer for tidsrommet 2008 – 2010.

IDC anslo markedet for sosiale programvare-plattformer i 2010 til å være på over 500 millioner dollar. Dette utgjorde nesten 32 % vekst fra året før. IDC forventer at dette markedet vil vokse til 2 milliarder dollar innen 2014.

Microsoft ikke med på listen
Det er verd å merke seg at Microsoft ikke er med på årets liste over markedsledere. De var heller ikke med i fjorårets liste, noe som viser SharePoint ikke ansees å være en Enterprise 2.0 plattform. (Om du da ikke har budsjett nok til å bruke mellom 6 og 9 kroner i utviklingsarbeide for hver krone du bruker til lisenser. Erfaringen er at mange kunder må bruke enorme beløp på utvikling av SharePoint til å få samme samhandlingsmuligheter som Enterprise 2.0 programvare).