Se video: Derfor er Sharepoint ikke et sosialt samhandlingsverktøy!


Microsoft Sharepoint markedsføres som et sosialt samhandlingsverktøy. Men IDC har det ikke en gang med i sin nylig utgitte rapport om sosiale plattformer. Her er noen av årsakene!

Selv om Microsoft Sharepoint har stor utbredelse hos en rekke kunder av Microsoft, har programvaren en rekke mangler for å kunne beskrives som et moderne sosialt samhandlingsverktøy.

Faller igjennom
Sammenligner man det med en rekke andre sosiale verktøy som er kommet de senere årene, faller Sharepoint fullstendig igjennom – også når det gjelder fildeling. Det er komplekst, tungvindt og ikke særlig lett forståelig i bruk.

Tar man for seg Sharepoint 2010 og sammenligner det med andre løsninger som f.eks. IBM Connections, faller Sharepoint fullstendig igjennom, spesialt når det gjelder sosial funksjonalitet. Og med det sosiale forspranget IBM Connections og lignende løsninger fra andre leverandører kan tilby, vil det ta svært lang tid før Microsoft vil klare å ta igjen konkurrentene i funksjonalitet og brukervennlighet. Her snakker vi kanskje årstall som 2013, 2014 og 2015.

Innen Microsoft kommer i takt med resten av produktene i markedet vil Sharepoint-kundene for lenge siden ha opplevd at de har sakket akterut når det gjelder initiativer innen “social business”. Det er også ganske skremmende når man vet at en rekke Microsoft-kunder har benyttet Sharepoint i 10 år uten å kunne oppleve rikere funksjonalitet enn det Sharepoint 2010 kan tilby!

Siloløsninger
Og nå snakker vi bare om fildelingen i Sharepoint som stort sett består av en rekke siloløsninger der man må flytte eller kopiere dokumentene fra den ene siloen til den andre, med de problemer dette gir for versjonskontroll, tagging, notater og lagring av dobbeltutgaver av den enkelte filen. For ikke å snakke om plunder og heft når man skal igjenfinne en fil. For ikke å si finne en fil man ikke visste eksisterer eller hvor den eksisterer!

Video-demo
Ta en titt på videoen nedenfor. Den sammenligner fildelingen i IBM Connections med fildelingen i MS Sharepoint. Du vil raskt se at den sosiale funksjonaliteten vi kjenner fra de fleste andre sosiale samhandlingsprodukter på markedet er fullstendig fraværende i Sharepoint. Og situasjonen blir enda værre om man forsøker å finne anerkjente sosiale samhandlingsverktøy som Wikis, Blogger, Forum, Teamrom, Profiler (My Sites) og f.eks. Mikroblogging.

Konklusjonen etter å ha sette denne 30 minutter lange demonstrasjonen av fildeling i IBM Connections og MS Sharepoint vil nok være at det er gode grunner til at IDC for andre året på rad ikke nevner Sharepoint i det hele tatt i sin årlige rapport over markedsandeler for sosial programvare.

Her er videoen:

Vil du vite mer om IBM Connections finner du mye nyttig informasjon her!