Hvorfor bruke sosiale verktøy i din bedrift? Se video!


– Hvorfor skal jeg ta i bruk sosiale verktøy internt i min bedrift? Vi har jo allerede tatt i bruk Facebook og Twitter for å samhandle med markedet!

Det er spørsmålet du kanskje stiller deg i disse tider  når “alle” er på Facebook, Twitter, LinkedIn og YouTube. Men alle disse er verktøy du tar i bruk for å kommunisere med markedet der ute. Den interne samhandlingen, kommunikasjonen og informasjonen bruker du vel ikke disse gratis og åpne mediene til? Jeg håper svaret ditt er Nei!!

Likevel vil du kunne oppnå store gevinster ved å ta i bruk lignende teknologier internt i bedriften. Du vil kunne øke effektiviteten betydelig i samhandlingen mellom medarbeiderne, forbedre kompetanse- og kunnskapsdelingen, gjøre det enklere å finne relevante dokumenter og ressurspersoner – og gjøre kommunikasjonen mye enklere.

Det ledende verktøyet innenfor dette området er nok ikke Microsofts Sharepoint, som du kanskje tror, men et programvare-verktøy fra IBM som heter IBM Connections. I følge en rapport fra IDC er IBM Connections markedslederen innen sosial samhandling for profesjonelle – bedrifter og organisasjoner verden over. Microsoft Sharepoint er ikke engang med i rapporten deres fordi IDC ikke anser dette produktet som et sosialt samhandlingsverktøy. Til det er de sosiale funksjonene altfor få og puslete.

Så hvorfor ta i bruk IBM Connections? Jo, det er mange grunner til det og noen av dem kan du se ved å gjøre noen søk på IBM Connections på YouTube eller ta en titt på en video du finner på denne linken.