Billig og enkelt å skifte ut Notes med Sharepoint, eller…?


Livet er ikke alltid så enkelt som Microsoft-selgere vil ha det til. Ihvertfall ikke om man skal gå fra Notes til Sharepoint.

Det finnes utallige eksempler på kunder som har bestemt seg for å gå Microsoft-veien, men som i mange, mange år fremdeles sitter med to desktopsystemer (både Sharepoint og Notes) fordi verden ikke var så enkel som selgeren ville ha det til.

I mange tilfelle sitter de igjen med mindre funksjonalitet og langt flere servere på datarommet enn det de opprinnelig hadde. I stedet for å oppgradere til siste versjon av det de har – med alle de ytelsesmessige fordeler og nye funksjoner det innebærer – velger de å kjøpe noe helt nytt. Og det tross at de i mellomtiden har betalt lisensvedlikehold i alle de årene de har hatt den etablerte løsningen sin.

Og enda verre; I noen tilfelle gidder de ikke engang å oppdatere sin egen kunnskap om de nye versjonene av løsningen de har. Og da gjør de ikke en reell sammenligning når de tar sitt valg. Resultatet er at de sitter igjen med umulige prosjekter som tar årevis å ferdigstille. De må betale nye lisenser for funksjonalitet de allerede har – og de overskrider alle budsjetter og tidsfrister.

Her er en presentasjon jeg fant på nettet. Den er satt sammen basert på mange erfarne konsulenters opplevelser. Det er tragisk lesning.