IBM programvare vokste kraftig i 3. kvartal


Programvaredivisjonen til IBM vokser stadig både i omsetning og lønnsomhet. Og gode gamle Lotus vokste med 6 % år over år.

Revenues from the Software segment were $5.8 billion, an increase of 13 percent (8 percent, adjusting for currency). Software pre-tax income of $2.2 billion was up 12 percent year over year.

Revenues from IBM’s key middleware products, which include WebSphere, Information Management, Tivoli, Lotus and Rational products, were $3.6 billion, an increase of 17 percent (12 percent, adjusting for currency) versus the third quarter of 2010. Operating systems revenues of $598 million increased 9 percent (4 percent, adjusting for currency) compared with the prior-year quarter.

Revenues from the WebSphere family of software products increased 52 percent year over year. Information Management software revenues increased 12 percent. Revenues from Tivoli software increased 8 percent. Revenues from Lotus software increased 6 percent, and Rational software increased 7 percent.