IBM Sametime – din nye telefon og videokonferanse – også i MS Office


Kunne du tenke deg å ta en telefon eller starte en videokonferanse direkte fra Microsoft Office? Det kan du gjøre med IBM Sametime.

Fra og med versjon 8.5.2 av Sametime og dennes “SIP Trunk” kan du nå koble Sametime-klienten direkte opp mot en annen standard SIP-klient som f.eks. Polycom, Cisco Tandberg, Radvision og mange flere. I videoen nedenfor som min svenske kollega Kalle Dettner har laget, ser du hvordan man kan koble seg opp mot video-konfranser som skjer utenfor Sametime.

Du kan til og med benytte mobile SIP-klienter som er installert på din smart-telefon for å kommunisere med andre brukere som er på Sametime. Det betyr at man kan ringe fra sin iPhone via Fring til en Sametime-klient. Denne funksjonen gjør at man kan gjøre mye mer med Sametime også utenfor plattformen. Denne løsningen kalles “SUT-Light” (SUT = Sametime Unified Telephony) og gir mange integrasjonsmuligheter. Flere norske leverandører av IP-telefoni og videokonferansesystemer har nå oppdaget dette og har kastet seg over produktet!

Og som du ser av videoen nedenfor kan du også benytte IBM Sametime i et Microsoft-miljø. Det positive er at du får en løsning som er bedre og billigere enn Microsofts egen løsning.