I dag har jeg meldt meg ut av Google, men har Google meldt seg ut av meg?


Ja, du leser rett! Jeg har avviklet min Google-konto og slettet (håper jeg) alle spor etter meg hos denne nettskyen. Hvorfor?

Jo, fordi det finnes ingen gratis lunsj. Å ha en Google-konto er nemlig ikke gratis som du tror. Du betaler med alle de digitale sporene du legger igjen fra alle dine søk, fra alle dine eposter, fra alt du måtte foreta deg på internett som på en eller annen er koblet inn mot Google enten det er fra Facebook, LinkedIn eller andre tjenester.

Google har funnet ut hvor gammel jeg er og tar det som en selvfølge at jeg som 61-åring interesserer meg for Viagra og inkontensbind (og som jeg verken interesserer meg for eller har bruk for, ikke enå ihvertfall..). De har lest og analysert alt jeg har bedrevet på internett helt siden jeg registrerte meg for Gmail for mange år siden – og ikke engang Vår Herre vet så mye om meg som Google.

Så nå er det slutt, Mr. Google. Slutt!

PS! Kan jeg stole på at Google nå virkelig har slettet all informasjonen jeg har lagt igjen? Eller har de bare gjort den usynlig for meg, etter prinsippet “ute av syne – ute av sinn”? Det er jo ikke sant alt vi ser, eller ikke ser…? Så om jeg har meldt meg ut av Google er det ikke sikkert Google har meldt seg ut av meg. Vil Google fortsatt følge alle mine bevegelser som  en forrykt “Stalker”?

Big Brother? Animal Farm? Kallocain? 1984? 2011!

2 Comments

  1. Google holder nok fortsatt styr på deg, f.eks gjennom Ad-sense, men har slettet koblingen mellom din spesifikke bruker, og informasjonen de har samlet om deg. Mulig at de også har faktisk slettet eksisterende data, og er nå i gang med å bygge en ny profil på deg. Uansett, hvis du surfer, så vet Google ting om deg. Du kan unngå dette ved å bruke en browser som tillater såkallt “inkognito”-modus, dvs. den sletter all informasjon hver gang du lukker den. Forøvrig, så er jeg mye mere redd for Facebook, enn Google (se: http://www.dailymail.co.uk/sciencetech/article-2052500/Facebook-building-shadow-profiles-non-users-claims-privacy-watchdog.html )

Comments are closed.