” Sharepoint er så håpløst gammeldags”…


Joda, det kunne vært min egen påstand, men det er det faktisk ikke.

Denne uken har jeg vært veldig mye ute i kundebesøk. Mange norske bedrifter vil vite mer om hva IBM gjør innen sosial samhandling og det er en utrolig positivitet jeg møter når de får demonstrert hvordan vi i IBM har tatt vår egen medisin og jobber med sosiale samhandlingsverktøy for å forbedre den interne effektivitet og utnyttelsen av kompetansen blant de 400.000 ansatte i organisasjonen vår.

Og når jeg viser dem fildelings-funksjonen i IBM Connections får de frem det store smilet og nikker fornøyde.

Spontan glede!
– Det er dette vi skulle hatt! Dette spontanutbruddet har jeg hørt flere ganger denne uken. Senest i dag kom utbruddet begeistret fra en stor, stor norsk offentlig etat.

– Sharepoint er håpløst gammeldags sammenlignet med dette! Det var spontanutbruddet jeg hørte tidligere denne uken. Det er direkte tungvint, sa kunden. Dette er jo en drøm i sammenligning, utbrøt han og spurte etter prisen. Han rynket ikke øyenbrynene engang da jeg antydet prisen.

– Hæ? Og jeg som betaler 20.000 kroner per bruker per år for CRM-systemet vårt!

Begge disse opplevelsene har jeg hatt hos kunder som faktisk benytter Microsoft Sharepoint. Når de ser hvor enkelt man deler filer i IBM Connections Files, knytter kommentarer til filene og diskuterer dem, har versjons- og tilgangskontroll, automatiske oppdateringer og oversikt over hvem som lastet ned hva og når. Og når brukerne kan validere dokumentene og sette karakterer på dem, tagge dem for lettere gjenfinning. Ja, da blir de forundrede og positivt overraskede. Og de ber meg komme tilbake for å gjøre en grundigere gjennomgang.

For de som vil se forskjellen på IBM Connections og Microsoft Sharepoint, eller se forskjellen på IBM LotusLive og MS Office 365 – anbefaler jeg å melde seg på seminaret jeg holder den 15. desember. Se artikkel lenger ned!

1 Comment

Comments are closed.