News

Farvel, gamle jernhest, farvel Windows…


I dag forsvant den gamle arbeidshesten min ut døra. Det siste halve året har han ikke gjort mye nytte for seg, men bare stått på stallen og fått litt stell i ny og ne. Det var ikke noe vemodig farvel. Tvertimot – det var en lettelse.

Hvem jeg snakker om? AG3-en min. Det svarte harde metallet. ThinkPad. En ThinkPad har alltid tilhørt grunn-utrustningen til en IBM-ansatt. Som automatvåpenet AG3 har vært det for norske soldater i en årrekke. Uten en ThinkPad var du ikke en IBM’er. Ute en AG3 var du ikke soldat. Hva skal man vel med en soldat uten våpen, eller en IBM’er uten laptop?

Jeg søkte faktisk om å få levere den tilbake. Den var gammel, tung og treg. Jeg kunne ikke alltid stole på den i kampsituasjoner. Den kunne låse seg, gi meg blåskjermer og andre umorsomme meldinger. Så jeg satte den på stallen.

Det var nye våpen på gang. Lekre, hyperraske, lydløse, feilfrie, treffsikre. De fantes i enda lettere utgaver. Små kjekke håndvåpen du lett fikk plass for i en A4-konvolutt, til små lekre enheter du kunne gjemme tett innpå kroppen, under uniformen (dressen). Alltid klare til kamp, raske i avtrekket og en nærmest umerkelig rekyl.

Nå er min Windows 7-baserte ThinkPad parkert. Den er nå levert til gutta på begravelesebyrået, våpensmedene i IBM. Nå sender de den til oppussing og selger den på bruktmarkedet i Tyskland eller noe sånt. Miljøvennlig og resirkulert, akkurat som meg.

Nå består min våpensamling kun av privateide drapsmaskiner, godkjente, sikre og i henhold til IBM’s strenge sikkerhetsregler. Og her er bestykningen:

Håndvåpnene iPhone og iPad, AG3-erstatteren MacBook Air som er superrask og skuddklar så snart alarmen går. Og – ikke minst – selveste artillerikanonen min; en 27 tommers iMac med en terrabyte minne. Med en skuddhastighet på 50 Megabit per sekund er den uslåelig.

Jeg føler meg nå mer som en elegant James Bond med smarte oppfinnelser under smokingen, enn en Rambo med det mest harry og tunge skyts du kan tenke deg.

Men, best av alt – jeg er Windows-fri!

2 thoughts on “Farvel, gamle jernhest, farvel Windows…

Comments are closed.