Var Donald Trump’s valgkampanje egentlig bare et PR-stunt?


Den amerikanske radioverten Howard Stern sier i et intervju med CNN’s Anderson Cooper at det egentlig var et uhell at Donald Trump ble USA’s president. Det lyder troverdig når han beskriver det slik. Stern har innside-informasjon og har kjent Trump gjennom mange, mange år.

Stern forteller at det hele startet med at Trump trengte mere omtale i mediene fordi hans seertall for TV-programmet “The Apprentice” var synkende og TV-selskapet begynte å miste interessen for å holde programmet i live.

Det var en av de ansatte i PR-avdelingen som kom på idéen om å sette ut et rykte om at Donald Trump vurderte å stille til valg for å få opp interessen i mediene, slik at TV-selskapet ville holde serien i live på de amerikanske TV-seernes skjermer.

Men det som bare skulle være et PR-stunt viste seg å være en fallgruve for Trump fordi det oppstod en forventning i mediene og Trump ville unngå å bli tatt for å bløffe. Dermed var sirkuset i gang.

Howard Stern mener at Trump mistrives i rollen som President selv om han likte å vinne valgkampen. I rollen som forretningsmann står Trump mye friere og kan gjøre nesten som han vil, noe som i den politiske verden ikke er mulig selv om man enkelte ganger skulle tro at han var en eneveldig hersker.

I det hele tatt er dette et veldig interessant intervju som ikke bare handler om Trump, men også om Howard Stern og Anderson Cooper. Se selv: