Slik tvinger Facebook deg tilbake


For noen dager siden deaktiverte jeg min konto på Facebook av spesielle årsaker – deres utnyttelse av medlemmenes informasjon til å manipulere dem politisk og merkantilt.

Fraværet fra Facebook har egentlig vært deilig og befriende. Jeg har brukt tiden til andre ting som er verdifulle for meg.

Men, i dag skjedde det noe. En kamerat i Rotary-klubben min ringte meg og spurte hvor det hadde blitt av alle innleggene jeg hadde skrevet på klubbens Facebook-side. Og det gikk plutselig opp for meg at i og med at jeg forsvant fra Facebook, så forsvant også tilgangen til alle innleggene jeg hadde skrevet – også på sidene til Rotary-klubben.

Dermed ble jeg tvunget til å aktivere kontoen min igjen, mot mine egne prinsipper. Så der ser man dette bondefangeriet slik de utfører det.

Uansett om kontoen min er der av hensyn til min kjære Skjeberg Rotaryklubb – klubben i mitt hjerte – så kommer jeg ikke til å installere Facebook-appene på mine håndholdte enheter igjen.

Et sted må grensen gå!