USA er et møkkaland…


Jeg trodde aldri den dagen skulle komme at jeg ville erklære at USA er et møkkaland, men nå er den altså her.

I fjor fikk jeg et hjerteinfarkt på toppen av diabetes. Det lærte meg at jeg skal takke min Gud for at jeg er født i Norge med et norsk helsevesen der man først og fremst fokuserer på å få pasienten frisk – ikke på hvor mange penger man kan tyne pasienten for.

Når jeg henter medisine på apoteket hender det jeg tar bilde av den store posen med medisiner for tusenvis av kroner og deler bildet med mine amerikanske venner. De bare måper når jeg forteller at dette har jeg ikke betalt en krone for – alt er inkludert i skatten.

Og så leser jeg dette i dagens utgave av Aftenposten:

Skjermbilde 2019-08-27 kl. 20.41.30 I USA dør folk fordi de ikke har råd til medisiner tross at de har tre jobber for å få livet til å gå rundt. Det er noe riv ruskende gærnt ved det amerikanske helsesystemet – det har mer fokus på å drive business enn å sørge for gode helsetjenester.

At store deler av den amerikanske befolkningen ikke forstår dette begriper jeg ikke. De mener at det er bare sosialistiske land som gir “latsabbene” gratis helsetjenester. I så fall er det vel snart bare USA som ikke er “sosialister”. Ethvert fritt, sivilisert, kapitalistisk og demokratisk land i resten av verden innser at en sunn befolkning er en mer produktiv og lykkeligere befolkning enn USA klarer å få til.

” The Worlds Best Country”, sier de om seg selv. Det fleste av dem som sier det har aldri vært utenfor USA’s grenser. De har ikke peiling.

Jeg er trist på USA’s vegne. Jeg har slekt der borte og jeg har venner der. De fortjener bedre.

2 Comments

  1. Det tragiske er at USA er det landet der det brukes mest på helse pr. innbygger. Det vil jo ikke akkurat si at det brukes på beste måte.

    Like

    1. Ja, det er for mange ledd som skal tjene penger. Som en kamerat av meg sa: Blir du syk må du først ringe advokaten som så krangler med forsikringsselskapet so deretter forsøker å begrense hvor mye hjelp du skal få på sykehuset.

      Like

Comments are closed.